Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei România lovită de noi fenomene meteo extreme. Directorul ANM anunţă caniculă cu temperaturi record şi furtuni

România lovită de noi fenomene meteo extreme. Directorul ANM anunţă caniculă cu temperaturi record şi furtuni

Ne așteaptă zile cu fenomene meteo extreme. Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a vorbit la Sinteza Zilei despre zonele vizate și ce ne așteaptă în perioada următoare.

România lovită de noi fenomene meteo extreme. Directorul ANM anunţă caniculă cu temperaturi record şi furtuni
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    04 Aug 2021   •   21:33

În urmă cu puțin timp s-a emis un nou cod roșu de tip nowcasting pentru mai multe zone din Vaslui valabil din această seară de la ora 21:00 până la ora 22:05.

Fenomene meteorologice asteptate: vijelie cu rafale de peste 80-90 km/h, grindină de dimensiuni medii și mari, frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula 35-50 l/mp. Zonele Vizate din Vaslui sunt: Roșiești, Hoceni, Albești, Costești, Dimitrie Cantemir, Oltenești, Vutcani;

Canicula şi furtunile lovesc iar România

Astăzi am avut 36 de grade Celsius în extremitatea de sud a țării 33-34 de grade la București, dar temperatura resimțită s-a apropiat și a atins 40 de grade în multe zone din sudul țării.

De altfel, astăzi și mâine va rămâne în vigoare avertizarea meteorologică de cod galben pentru disconfort termic în continuare ridicat.

Dacă astăzi valorile au fost de 36 de grade Celsius, mâine este posibil să consemnăm în extremitatea de sud 38-39 de grade temperatură care va fi resimţită cu siguranță peste 42 de grade.

De mâine după ora 12:00 și mai ales vineri și până sâmbătă va fi o perioadă destul de complicată pentru că sistemele noroase foarte bine organizate pe fondul mase de aer preexistente deja vor determina vijelii puternice. Sunt aşteptate cantități de precipitații care la nivel local vor depăși 50 și 70 de litri pe metrul pătrat și când vorbim de aceste cantități pe secvențe scurte de timp cu siguranță vorbim și de situații de natură hidrologică.

Așadar, de mâine dinspre partea de vest, sud-vest, nord-vest a țării  sistemele vor traversa aproape întreaga țara. După care din nou vorbim de caniculă așa cum spuneam

Cu siguranță de duminică  vorbim de 34-35 grade Celsius, după care luni, marți, miercuri 38-39 de grade Celsius.

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu meteo canicula furtuni
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close