Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Spionaj rusesc la Bucureşti. Un demnitar român face acuzaţii dure

Spionaj rusesc la Bucureşti. Un demnitar român face acuzaţii dure

România e înconjurată de oamenii Moscovei. Fostul preşedinte al Comisiei de Apărare dezvăluie acţiunile angajaţilor Ambasadei Rusiei.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Oct 2022   •   22:51

Deputatul PNL Pavel Popescu, fost șef al Comisiei de Apărare, declară că anumiți angajați ai ambasadei Rusiei participă la evenimente oficiale la care nu sunt invitați și culeg informații.

"Este extrem de important ca ambasadele din București ale țărilor ce au sancționat Federația Rusă în urma invaziei Ucrainei să își sporească nivelul de securitate în următoarea perioadă.

Angajați ai ambasadei Federației Ruse la București efectuează acțiuni de culegere de informații în cadrul unor evenimente/recepții oficiale la care nu sunt invitați.

Acest mod agresiv de acțiune al lor necesită un răspuns diplomatic ferm", a scris Pavel Popescu pe Facebook.

Deputatul român se referă la adjunctul ataşatului militar al Ambasadei Federaţiei Ruse la București. Acesta a intrat neinvitat la o recepție oficială a unui stat partener strategic cu România. 

"Modul în care adjunctul atașatului militar a intrat la această recepție, repet, neinvitat, a fost unul perfid, pentru că l-am văzut cu ochii mei când a desfășurat această acțiune, de a intra neinvitat la acea recepție și disimulând foarte mult în momentul în care a făcut-o.  Apoi, până în momentul în care am informat organizatorii că acest domn este prezent în cadrul acelui eveniment, domnul a stat în zonă practic studiind ceea ce se întâmplă în cadrul acelui eveniment", a spus Pavel Popescu, joi seară, la Antena 3.

"L-am anunțat pe unul dintre prietenii mei ambasadori de prezența lui și așa am anunțat și organizatorii, moment în care domnul s-a sesizat și a dispărut instant din peisaj. Motivul pentru care a intrat acolo nu pot să vi-l spun, dar prezentarea lui a fost una extrem de directă - Sunt atașat al Ambasadei Federației Ruse la București- zâmbind oarecum ironic de faptul că este prezent la acel eveniment", a mai spus Pavel Popescu.

Şi Costin Georgescu, fost director SRI, a declarat că serviciile ruse de informații sunt peste tot și încearcă orice să obțină informații în folosul Federației Ruse.

Potrivit acestuia, ruşii vor să afle situația drumurilor, șoselelor noastre, a autostrăzilor, vor să afle situația căilor ferate, a porturilor, a aeroporturilor. "Orice interesează", a spus fostul director SRI.

×
Subiecte în articol: Pavel Popescu spioni Rusia
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close