Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei România riscă să rămână fără tratamente vitale pentru bolnavii de cancer sau alte afecţiuni cronice

România riscă să rămână fără tratamente vitale pentru bolnavii de cancer sau alte afecţiuni cronice

Producătorii de medicamente generice au anunţat autorităţile că şi-ar putea înceta producţia din cauza creşterii costurilor la electricitate.

România riscă să rămână fără tratamente vitale pentru bolnavii de cancer sau alte afecţiuni cronice
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Sep 2022   •   13:26

În aceste condiţii, cer plafonarea preţurilor la curent, dar şi revizuirea modului de stabilire a preţurilor.

În România, peste 60% din totalul pacienţilor sunt trataţi cu medicamente generice. Deja lipsesc din farmacii foarte multe tratamente vitale pentru bolnavii cronici, iar cea mai mare teamă este că în curând ar putea să dispară şi alte medicamente esenţiale.

"Trebuie să amânăm terapia unor pacienţi, nu se pot realiza acte chirurgicale", a declarat Mihala Paraschiv - Asociaţia Farmaciilor Independente.

Totodată, vicepreşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România, Daniel Bran, a explicat la Antena 3 CNN că un lot de medicamente destinat pacienţilor cu cancer din România a ajuns în Germania.

"Tratamentele noastre pleacă la exportul paralel. Lotul din România destinat pacienţilor cu cancer a ajuns în Germania. Deci, lucrurile sunt foarte grave, tratamentele sunt pentru mai multe forme de cancer", a explicat şi Daniel Bran, vicepreşedinte APMGR.

Producătorii de medicamente generice din România spun că au trimis şi o adresă către Ministerul Sănătăţii.

Una dintre cerinţele acestora este plafonarea preţului la energie.

×
Subiecte în articol: medicamente APMGR
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close