Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Cine este Mladin, șeful traficului de țigări din Arad? Jurnalist de investigație: „E un personaj foarte discret”

Cine este Mladin, șeful traficului de țigări din Arad? Jurnalist de investigație: „E un personaj foarte discret”

Un jurnalist de investigație din Arad, care nu a vrut să își dezvăluie identitatea, a vorbit la „Sinteza Zilei” despre șeful traficului cu țigări din Arad, care a dispărut imediat după atentatul cu bombă.

Cine este Mladin, șeful traficului de țigări din Arad? Jurnalist de investigație: „E un personaj foarte discret”
de Andreea Ştefan    |    03 Iun 2021   •   23:04

Anchetatorii din cazul atentatului de la Arad, în care omul de afaceri Ioan Crișan a fost asasinat, fac acum cercetări cu privire la legătura afaceristului cu traficul de țigări.

Mladin se pare că este șeful tarficului cu țigări din Arad, iar acesta a dispărut imediat după atentat.

„În anul 2009, a avut loc o percheziție la firma acestuia și acasă la el. În urma percheziției a fost dus la Parchet, a dat declarație, dar mai departe de asta ancheta s-a împotmolit. Nu s-a luat nicio măsură preventivă. Din câte am înțeles, nu s-a găsit ceea ce sperau polițiștii și procurorii să găsească (n.r.- țigări de contrabandă).

Există un trafic imens de contrabandă de țigări în județul Arad. Trei polițiști din cadrul IPJ Arad au fost prinși cu țigări de contrabandă, condamnați pentru trafic de țigări de contrabandă, inclusiv șeful de cabinet al IPJ Arad avea acasă vreo 500 de pachete de țigăti, dacă nu mă înșel. La ceilalți polițiști s-au găsit câteva mii de pachete de țigări.

„Anchetele nu duc în nicio direcție”

Toți sunt condamnați. Nu știe nimeni de unde au venit aceste țigări de contrabandă, cert este că ele există, vin, intră în Arad, dar acolo pare să se sfârșească totul. Anchetele nu duc în nicio direcție.

Un asemenea trafic de țigări de contrabandă nu se poate face fără o susținere de undeva, în mediul politic, în mediul polițienesc, orice mediu în care sunt oameni cu influență.

Nu se poate să intre în județul Arad camioane întregi cu țigări de contrabandă, de un milion de euro cel puțin, pe camion, și nimeni să nu dea de unde este firma, de unde este șoferul, de cine a comandat transportul.

Mladin, șeful traficului cu țigări - „un personaj foarte discret”

Este un personaj foarte discret. Nu pare să se afișeze în Arad, iar dacă se afișează este foarte rar văzut. Este tânăr, însă nu știm nimic despre activitățile lui”, a spus jurnalistul de investigație, pentru Antena 3.

Întrebat dacă există vreo legătură între traficul cu țigări și explozia de sâmbătă, având în vedere că Ioan Crișan avea o firmă de transport, acesta a răspuns: „Există o ipoteză în acest sens. Nu știe nimeni cu certitudine. Știm doar că șoferul a fost prins imediat după ce adjunctul Poliției Române a ajuns la Arad, semn că sunt presiuni foarte mari ca aceste cazuri, dacă au legătură între ele, să fie rezolvate.

Este cel puțin ciudat că tânărul șofer a ales să fie reprezentat de un avocat din Timișoara, un avocat cunoscut pentru onorariile foarte mari, un avocat de succes care l-a reprezentat și pe Nicolae Ioțcu”, a mai spus jurnalistul de investigație, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: trafic cu tigari Arad
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close