Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Sondajul care cutremură partidele politice. Cele mai noi cifre ale luptei electorale pentru Europarlamentare şi Primăria Capitalei

Sondajul care cutremură partidele politice. Cele mai noi cifre ale luptei electorale pentru Europarlamentare şi Primăria Capitalei

Un nou sondaj CURS realizat la nivel național în perioada 26 martie-2 aprilie, pe un eșantion de 1067 respondenți, indică intenția de vot a românilor la alegerile locale şi europarlamentare.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Apr 2024   •   21:40

Întrebați dacă Bucureștiul se îndreaptă mai degrabă într-o direcție greșită 51% dintre respondenți sunt de părere că, de fapt, Capitala României se îndreaptă într-o direcție greșită, în timp ce 40% cred că direcția în acest moment este bună.

Referitor la gradul de favorabilitate ale personajelor politice angajate în lupta electorala pentru Capitală, 56% dintre respondenți spun că au o părere foarte favorabilă în ceea ce îl privește pe Cristian Popescu Piedone, 67% au o părere favorabilă despre Nicuşor Dan, în timp ce 41% spun că au o părere favorabilă despre medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al alianței PSD-PNL. Mihai Enache de la AUR este văzut în mod favorabil de 45% dintre respondenții la sondaj

Întrebați apoi, despre preferințele la vot pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, alianța PSD-PNL are o intenție la vot de 49%. Pe locul doi este Alianța Dreapta Unită (USR-PMP-Forţa Dreptei) cu 23%, urmată cu 13% pentru Alianța pentru Unitatea Românilor (AUR). Partidul Umanist Social Democrat (PUSL) are 9%, în timp de SOS România a obținut în acest sondaj de opinie 9%.

În ceea ce privește intenția la vot pentru Primăria Capitalei, alianța PSD-PNL are 19%, Alianţa Dreapta Unită (USR-PMP-Forţa Dreptei) 23%, Alianţa pentru Unitatea Românilor (AUR) 13%, Partidul Umanist Social Democrat (PUSL) are 11% şi SOS România are 3%.

Referitor la intenția de vot pentru candidații la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone (PUSL) se află pe locul 1 cu un procent de 40%, Nicuşor Dan, candidat independent susţinut de USR, este pe locul 2 cu 29%, medicul Cătălin Cîrstoiu, susţinut de alianţa PSD-PNL, are 20%, în timp ce Mihai Enache (AUR) are 4%, iar Diana Şoşoacă (SOS România) are de asemenea 4%. 

 

 

 

 

 

 

×
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close