Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Sorin Cîmpeanu, anunț înainte de redeschiderea școlilor: "Am emoții, pentru că nu s-au împlinit cele 14 zile după revenirea din vacanța de Paște!"

Sorin Cîmpeanu, anunț înainte de redeschiderea școlilor: "Am emoții, pentru că nu s-au împlinit cele 14 zile după revenirea din vacanța de Paște!"

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut precizări importante legate de reîntoarcea elevilor la școală, după ce rata de infectare a scăzut sub 1 la mia de locuitori. "Sunt 269 de elevi infectaţi şi 96 de clase suspendate, dintre care 38 sunt în Bucureşti", a anunţat Sorin Cîmpeanu, marţi, în exclusivitate la Antena 3.

Sorin Cîmpeanu, anunț înainte de redeschiderea școlilor: "Am emoții, pentru că nu s-au împlinit cele 14 zile după revenirea din vacanța de Paște!"
de Georgiana Adam    |    18 Mai 2021   •   23:01

De miercuri, toți elevii vor putea participa la cursuri.

Invitat în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei", ministrul Educaţiei, a făcut precizări importante, despre cum se va desfăşura activitatea şcolară în următoarele cinci săptămâni.

Sorin Grindeanu: "Pierderile generate de predarea online au fost foarte mari!

"Precizarea a fost foarte clară. Pot merge de mâine la şcoală peste 2,7 milioane de elevi. Pot merge. Nu am spus sunt obligaţi să meargă la şcoală. Acei elevi care prezintă simptompe de orice fel, vulnerabilităţi, sau alte motive întemeiate, nu sunt obligaţi să meargă la şcoală. Simptome specifice de orice fel, chiar recomandă să nu intri în colectivitate. Astăzi au putut merge la şcoală -2,6 milioane de elevi. Mâine, peste 2,7 milioane de elevi. Au rămas astăzi, doar 534 de localităţi, cu o rată de infectare sub 1. Sunt aproape 1.200 de localităţi cu rată de infectare 0. Este normal să încercăm să reluăm procesul firesc de educaţie, ştiind că pierderile generate de predarea online, au fost mari şi foarte mari. Orice săptămână de şcoală ajută foarte mult. Dacă nu pentru recuperarea pierderilor, măcar pentru limitarea acestor pierderi. Este un element extrem de important, nu trebuie să uităm că suntem şi în apropierea examenelor naţionale care vor începe pe 22 iunie, respectiv 28 iunie. 

Sorin Grindeanu: "Nu au existat focare!"

269 de elevi infectaţi avem în acest moment în toată ţara. 269 din 2,7 milioane care pot merge la şcoală. Trebuie să recunosc cu onestitate, că am încă emoţii, pentru că nu s-au împlinit cele 14 zile după revenirea din vacanţa de Paşte. De asemenea, vom mai avea un moment critic, în care sperăm să se confirme trendul descendent, atunci când vom avea 14 zile de la introducerea noilor măsuri de relaxare.

Dimineaţa m-am văzut cu toţi directorii Casei Corpului Didactic din ţară şi mâine mă voi vedea la prima oră cu toţi inspectorii generali care vor veni la Bucureşti, sigur respectând toate regulile. Fizic vor veni. O să pun încă o dată accent pe respectarea tuturor regulilor în şcoli, de la purtarea măştii de protecţie în toate spaţiile interioare, până la distanţarea adecvată, igienă şi aerisirea spaţiilor de învăţământ (...) Sunt 96 de clase cu activitatea suspendată din cauza unor cazuri confirmate de COVID.

"269 de elevi infectaţi şi 96 de clase suspendate, dintre care 38 sunt în Bucureşti"

 Nu pot fi considerate focare cele 38 de clase. Nu sunt grupate într-o şcoală, pentru că dacă sunt grupate într-o şcoală, sigur că întreaga şcoală rămâne cu activitatea fizică suspendată. Avem în Bucureşti 5 şcoli - 4 şcoli gimnaziale şi un liceu în acest moment, în care, din motive de infrastructură deficitară, nu vor putea relua cursurile mâine cu prezenţă fizică. Sunt şi cazuri speciale, dar sunt punctuale. Focare nu există!

Mesajul transmis de Sorin Cîmpeanu înainte de redeschiderea școlilor

Încredere, solidaritate între profesori, elevi și părinți, cât mai puține fracturi și respectare cât mai riguroasă a regulilor, până vom reuși să punem punct acestei pandemii. Din perspectiva Ministerului Educației, facem tot ce este posibil să facem, în condițiile în care știm că deciziile pe care le luăm nu pot fi perfecte. De cele mai multe ori trebuie să alegem între o decizie în care se pierde mult și o decizie în care se pierde foarte mult. Alegem din două variante rele. Din păcate, asta ne-a impus această pandemie, dar toate deciziile pe care le luăm, în măsura în care pot beneficia de prezumția de onestitate, le luăm strict în interesul elevilor, în primul rând", a spus Sorin Cîmpeanu, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei de marţi seara.

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu elevi şcoală
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close