Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Tatăl Raisei, mărturii cutremurătoare: "Colegii polițistului l-au protejat şi mie mi-au întors spatele. Şi fetiţei mele îi era frig acolo, nu le-a păsat"

Tatăl Raisei, mărturii cutremurătoare: "Colegii polițistului l-au protejat şi mie mi-au întors spatele. Şi fetiţei mele îi era frig acolo, nu le-a păsat"

În ediția de luni seara a emisiuni Sinteza Zilei a fost prezentat un interviu cutremurător cu tatăl Raisei, fetița de 11 de ani care a fost accidentată mortal de un poliţist pe trecerea de pietoni în Capitală. Atenție, urmează informaţii care vă pot afecta emoțional!

Tatăl Raisei, mărturii cutremurătoare: "Colegii polițistului l-au protejat şi mie mi-au întors spatele. Şi fetiţei mele îi era frig acolo, nu le-a păsat"
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Ian 2022   •   21:52

Cu vocea tremurândă şi cu lacrimi în ochi, tatăl Raisei a povestit într-un interviu acordat în exclusivitate lui Mihai Gâdea cum a aflat vestea tragică. Mai mult, bărbatul condamnă reacția colegilor poliţiştilor care ajunși la faţa locului au încercat să îl protejeze în timp ce Raisa se zbătea între viaţă şi moarte.

Îndurerat tatăl Raisei cere dreptate şi le transmite părinților polițistului un mesaj emoţionant.

„Vestea am primit-o telefonic de la cei care erau acolo la faţa locului. Ne-au sunat, eram acasă ajunsesem de la serviciu şi ne-au spus că fata a avut accident, a dat maşina peste ea.

De la noi de acasă până la accident este vorba despre un minut şi am crezut că e vorba de un accident mic. Din păcate, nu a fost un accident mic. Când am ajuns acolo toţi doctorii erau reținuti. Am întrebat ce se întâmplă, care sunt şansele? La un moment dat un doctor mi-a zis că şansele sunt minime", a spus tatăl Raisei.

„Colegii polițistului l-au protejat şi mie mi-au întors spatele"

Întrebat dacă polițistul l-a căutat după producerea tragicului eveniment tatăl Raisei a spus că nu. Mai mult, acesta acuză colegii polițistului că i-au întors spatele când le cerea detalii despre modul în care s-a produs accidentul.

„Nu m-a căutat. Probabil dacă o făcea era altceva. În afara faptului că a dat în copilul meu cu piciorul ca într-un câine. Măcar să se aplece să pună mână, să pună haina să o acopere. Toţi poliţiştii dacă v-ați uitat pe maşini scrie siguranță şi încredere.

„Copilului meu nu puteau să îi aducă o haină? A dat în ea ca într-un câine"

Ce încredere? Acum dacă scrie altceva nu ştiu. Poliţiştii spun că i-au adus haina ca să nu îi fie frig şi e ceva normal, ok, dar copilului meu nu putea să pună o haină? A dat cu piciorul aşa. Putea să pună frumos o haină peste să îi fie şi ei călduț", a mai spus îndurerat tatăl Raisei.

„Părinţii polițistului sunt tot în poliţie"

Întrebat dacă polițistul ar fi venit şi-ar fi cerut iertare l-ar fi iertat, acesta a spus: 

„Probabil că da, e şi el tot om, nu ştiu. Dar trebuie să se gândească că va plăti, să nu se gândească cumva că nu va plăti.

Având în vedere că trăim în România şi șpăgile sunt la toate colțurile şi nu mă refer în piaţă o șpagă din aia să iei un cântar, mă refer tot la poliţie. Părinţii lui sunt în poliţie.

Mă întreb cum a ajuns el în Poliţie dacă nu are scoală de poliţie făcută? Eu sunt un biet angajat pe șantier şi nu mă angajează. Eu vreau să răspundă cei care l-au angajat.

Eu vreau să răspundă şi cei care i-au dat maşina pe mână. Aş vrea să îl întreb pe domnul poliţist pentru că va avea şi el copii şi va suferi la fel ca şi noi, pentru că Dumnezeu are grijă. Nu pleci de pe acest pământ fără să plătești", a spus tatăl Raisei. 

Referitor la momentul accidentului tatăl Raisei spune că nu există urme de frâne.

"Eu date foarte multe nu am. Este cumnatul meu care se ocupă de caz. Avocatul nostru care se ocupă de caz spune că nici măcar nu a avut piciorul pe frână. A avut piciorul pe accelerație şi atât. Nu cred că era cu ochii în telefon. Acum, nu ştiu, poate ei au pregătire şi pot sta cu telefonul în mână şi la 130 pe oră.

Noi, oamenii de rând nu putem face aşa că ne dă amendă. În Bucureşti ştiu că sunt porțiuni în care se circulă cu 50 cu 40, nu cu 130. Eu dacă aş fi rulat cu 130 era rău. Cum facem, adică cum poate el face asta? Cum răspunde el la întrebarea asta?

„Domnul poliţist va avea şi el copil şi va vedea. Dumnezeu le așează pe toate la rândul lor"

Raisa era un copil aşa timid şi aşa cu bun simţ ce nu s-a mai întâlnit. Ea a trecut de atâtea ori pe trecerea aia, mergea la şcoala. Dar ăsta a reuşit să o ia să ne provoace rău. Era un copil cu mult bun simț, nu deranja. Era un copil timid care nu răspundea decât dacă era întrebată. Dar încă o dată domnul poliţist va avea şi el copil şi va vedea. Bunicii, tata polițistului, vor fi şi ei bunici. Dumnezeu le așează pe toate la rândul lor.

Lui Sebi, băiatului mic nu i-am spus nimic. Ceva, ceva i-a spus soţia, încercăm să-l pregătim", a mai spus tatăl Raisei.

Întrebat apoi despre ce demersuri va face în caz că se va încerca o eventuală mușamalizare, acesta a spus:

„Noi deja am început să ne facem dreptate. Trebuie să-i dea un an, doi de pușcărie, dar noi ne facem treaba noastră pe partea noastră. Nu cred să ia o pedeapsa mică. Noi dacă greșim în faţa lor suntem o picătură de apă într-un ocean. Tu poţi să mori cu dreptatea în mână, tot ei au dreptate.

Marina am înțeles că s-ar putea să îi dea drumul mâine de la spital. Mama ei i-a spus că a murit Raisa şi era șocată", a mai spus tatăl Raisei.

Tatăl Raisei mesaj pentru poliţist

„În primul rând părinţii l-au educat foarte prost. Unde a făcut şcoala de șoferi l-au educat foarte prost. Nu a avut niciun gram de frână. Măcar să aibă bunul simț să recunoască.

Purtătorului de cuvânt, domnișorica aceea în fustă scurtă şi micuță să nu-l mai acopere pe domnul poliţist că nu e poliţist. Adevăratul poliţist se vede în SUA în Germania.

I-a adus haine că îi era frig, dar fetiţei mele nu îi era frig? Păcat că se întâmplă aşa ceva. Îi întrebam de vorbă şi îmi întorceau spatele. Voiam să-l întreb ce a avut cu copilul meu şi mi-au întors spatele. 

Mare grijă cetățeni, toţi oamenii feriți-vă, nu mai aveți încredere ce scrie pe maşini: siguranță şi încredere. Copilul meu nu a avut siguranță. Nu există siguranță şi încredere. Feriți-vă că ei nu ne păzesc, din păcate, pentru că trăim în România. Feriți-vă de ei", a spus tatăl Raisei. 

Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional!

×
Subiecte în articol: Raisa accident Capitală politist
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close