Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei "Vin ruşii!" | Primele mărturii ale celor care au văzut intervenţia avioanelor F16 pe cer, la Drobeta Turnu Severin

"Vin ruşii!" | Primele mărturii ale celor care au văzut intervenţia avioanelor F16 pe cer, la Drobeta Turnu Severin

A fost teroare în Drobeta Turnu Severin! Un avion civil care ar fi intrat ilegal în spaţiul aerian al României dinspre Ungaria a fost interceptat de două aeronave F16. Iată ce spun martorii care au surprins momentul.

"Vin ruşii!" | Primele mărturii ale celor care au văzut intervenţia avioanelor F16 pe cer, la Drobeta Turnu Severin
de Claudia Popovici    |    08 Iun 2022   •   21:25

Potrivit presei locale în această seară în jurul orei 19, locuitorii au fost alertați de zgomotul puternic făcut de mai multe avioane militare, care au survolat orașul Drobeta Turnu Severin la o altitudine relativ mică.

În scurt timp pe reţele sociale au apărut imagini cu intervenţia aeriană.

Silvia a povestit pentru Antena 3 că atât ea cât şi familia au ieşit din casă speriați de zgomotul infernal. 

"Am auzit zgomote foarte puternice am spus că sunt tunete şi fulgere. Nu a fost aşa.

Şi eu şi familia mea am ieşit afară să vedem ce se întâmplă pentru că ne-am speriat foarte tare.

După primul zgomot am auzit şi alte zgomote şi mai mari, iar pe cer am văzut nişte avioane care s-au mișcat foarte repede către frontiera cu Serbia.

Totul a durat o fracţiune de secundă. A fost în zona centrală a oraşului.

Tot ce ne dorim este ca autorităţile să spună că totul este în regulă şi că nu sunt motive de îngrijorare", a spus Silvia martor al evenimentului la Sinteza Zilei de la Antena 3. 

Pe alte înregistrări apărute pe reţelele sociale se aud martori care spun că ar fi fost o navă a rușilor. 

Alertă aeriană! Două avioane F16, ridicate la Drobeta Turnu Severin pentru a intercepta o aeronavă suspectă

A fost alertă aeriană la Drobeta Trunu Severin, după ce două avioane F16 au interceptat un alt avion suspect. Imaginile au fost surprinse de localnici.

Martorii spun că acestea au zburat inițial la o altitudine mică, iar ulterior au urcat, aparent urmărind un al treilea avion.

Surse militare au precizat că ar fi vorba despre un avion civil care ar fi intrat ilegal în spaţiul aerian al României dinspre Ungaria şi a părăsit spaţiul aerian ieșind prin Bulgaria.

În acest context, o grupă de luptă a Forțelor Aeriene Române, formată din două aeronave F16, a fost trimisă pentru a intercepta şi a escorta aeronava civilă care nu avea drept de zbor deasupra României, notează adevărul.ro

Până în acest moment MApN nu a oferit nicio precizare referitoare la eveniment şi nu se știe exact dacă a fost vorba despre un exercițiu sau vreun eveniment aviatic. 

×
Subiecte în articol: avioane
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close