Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Victor Ponta: Dacă rămâne vreun român care a vrut să voteze şi nu a putut, pleacă toată echipa de la MAE

Victor Ponta: Dacă rămâne vreun român care a vrut să voteze şi nu a putut, pleacă toată echipa de la MAE

Victor Ponta: Dacă rămâne vreun român care a vrut să voteze şi nu a putut, pleacă toată echipa de la MAE
Sursa foto: Foto: Antena 3
04 Noi 2014   •   23:26

Premierul Victor Ponta a calificat drept inacceptabilă situaţia creată duminică la secţiile de votare din străinătate. Primul ministru a precizat că, în turul al doilea, MAE va dispune de toate resursele necesare astfel încât votul să se desfăşoare fără probleme.

"Ce s-a întâmplat duminică, am spus foarte clar, la Londra, la Paris, unde au fost oameni care au vrut să voteze şi nu au putut să voteze, este inacceptabil, este o disfuncţionalitate de organizare pentru că a fost acelaşi număr de secţii de vot, acelaşi număr de votanţi, dar a fost un sistem antifraudă - şi foarte bine că a fost - ca să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat în 2009, dar care a presupus un timp foarte lung de votare şi oamenii nu au mai putut să voteze. Azi a fost Birou Electoral Central - pentru că toate măsurile le poate lua Biroul Electoral central - iar noi am pus la dispoziţia MAE toate resursele financiare, oameni necesari, ca să fie totul în regulă. Ministrul de Externe personal va fi cred că la Londra. Toţi secretarii de stat şi conducerea Ministerului de Externe vor fi la Berlin, la Paris, unde au fost probleme în trecut. Le-am spus foarte clar că, pe 16 noiembrie, trebuie să voteze toţi românii care vor să voteze. Dacă rămâne vreun român care a vrut să voteze şi, din cauza organizării nu a votat, pleacă toată echipa de la MAE", a declarat Victor Ponta în emisiunea Sinteza Zilei.


×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close