Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Victor Ponta: Nimeni nu va sprijini ideea unei nerecunoaşteri a votului cetăţenilor

Victor Ponta: Nimeni nu va sprijini ideea unei nerecunoaşteri a votului cetăţenilor

Victor Ponta: Nimeni nu va sprijini ideea unei nerecunoaşteri a votului cetăţenilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    06 Dec 2012   •   23:02

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seară, la "Sinteza Zilei", că nimeni, "nici din America, nici din Europa", nu va sprijini ideea unei nerecunoaşteri a votului cetăţenilor şi că desemnarea primului ministru, în cazul în care USL obţine 50%+1 din mandatele de parlamentar, nu va fi negociabilă cu preşedintele Traian Băsescu.

"În momentul în care USL are 50%+ 1 din mandatele din Parlament, asta înseamnă majoritatea absolută, în acel moment, vă garantez din toate discuţiile şi informaţiile la care am acces ca prim ministru şi ca lider în familia social-democrată europeană, absolut nimeni, nici din America şi nici din Europa, nu va sprijini ideea unei nerecunoaşteri a votului cetăţenilor. Asta înseamnă să nu ai democraţie. Asta făcea Ceauşescu, eventual, asta făcea Gheorghe Gheorghiu-Dej sau alţi înaintaşi ai domnului Băsescu", a afirmat Ponta.

Totodată, acesta a precizat că dacă românii vor vota în majoritate USL, atunci îşi va continua mandatul de premier, numirea în această funcţie nefiind negociabilă cu şeful statului.

"USL a spus clar că nu se discută. (...) Este o chestie nenegociabilă cu Traian Băsescu pentru că e vorba de ceea ce am promis în campanie", a spus Victor Ponta.

Liderii USL răspund atacurilor lui Băsescu. Ponta: Suntem vaccinaţi la microbul Băsescu

Primul ministru consideră că, după ziua votului, nu va urma o criză politică.

"Eu nu cred că vom ajunge la crize politice pentru că domnul Băsescu ţine încă la scaunul lui şi nu şi-l va risca în niciun fel. Că încearcă orice fel de arme politice, că ne ameninţă, că umblă la sertarul cu dosare suntem super vaccinaţi toţi. Suntem vaccinaţi la microbul Băsescu", a spus premierul.

"Miza alegerilor de duminică este sfârşitul unui regim politic, regimul politic Traian Băsescu - PDL şi începutul unei noi perioade în viaţa noastră ca ţară (...). Răul în această ţară a fost făcut de un sistem condus de Traian Băsescu. Oamenii sunt asupriţi pentru ce au votat la referendum, pentru că Traian Băsescu a rămas în frunte şi îşi protejează  sistemul său. Duminică poate fi sfârşitul regimului Traian Băsescu, sfârşit care apoi va implica şi finalul mandatului de preşedinte, dar şi multe alte schimbări, schimbări ale sistemului politic, constituţional, ale sistemului democratic, revenirea la democraţie şi începutul unei perioade în care cei pe care îi aveţi în această seară sunt nu doar depozitarii speranţelor românilor, ci şi ai responsabilităţii", a mai spus Ponta.


Rezultate alegeri parlamentare 2012, la Antena 3
Rezultatele preliminare exit-poll la alegerile parlamentare le vei afla pe Antena3.ro.
În ziua alegerilor, site-ul Antena3.ro va publica rezultatele preliminare oferite de CCSB şi le va posta pe HARTA ELECTORALĂ.

Seara, Mihai Gâdea şi Răzvan Dumitrescu îţi vor spune cine a câştigat alegerile parlamentare din 2012. Momentul adevărului va fi la ora 21.00, când Antena 3 îţi va oferi rezultatele exit-poll-ului CCSB, iar oamenii vor afla cine a câştigat alegerile parlamentare.

Totul despre alegerile parlamentare 2012
La alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 nu există liste speciale, alegătorii pot vota doar în colegiul în care îşi au domiciliul şi numai cu cartea de identitate. Vezi regulile de desfăşurare la alegerile parlamentare din 2012.

Citeşte şi: Ministerul de Interne vine în ajutorul persoanelor care au actele de identitate expirate.

Vezi lista colegiilor uninominale şi ce străzi/localităţi revin fiecăruia.

Vezi harta interactivă a secţiilor de votare din străinătate.

Toate informaţiile despre ziua alegerilor parlamentare 2012 le puteţi găsi şi pe www.antena3.ro, pe contul de Twitter, @antena3, şi pe pagina de Facebook www.facebook.com/RomaniaLaVot.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Sinteza Zilei".



×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close