Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Secretul lui Vlad Voiculescu: Tatăl său a fost grațiat de PSD, după ce a provocat un accident în care a murit o tânără

Secretul lui Vlad Voiculescu: Tatăl său a fost grațiat de PSD, după ce a provocat un accident în care a murit o tânără

În ediția de miercuri seara a emisiunii Sinteza Zilei s-au prezentat date dintr-un accident rutier produs de tatăl lui Vlad Voiculescu, în urma căruia a murit o persoană. Ulterior el a fost reabilitat conform legii de graţiere adoptate de un guvern majoritar PSD.

Secretul lui Vlad Voiculescu: Tatăl său a fost grațiat de PSD, după ce a provocat un accident în care a murit o tânără
de Carmina Pricopie    |    22 Apr 2021   •   00:00

Totul a început pe 27 ianuarie 1999 undeva la ora 15:00 aşa cum se arată în rechizitoriul întocmit de procurori pe DN1 între localităţile Ghimbav şi Braşov.

Tatăl fostului ministru de la sănătate provoacă un grav accident de circulaţie. Vasile Voiculescu conducea un Tico. Potrivit anchetatorilor taie o linie dublă continuă ca să întoarcă brusc maşina şi să intre la un hypermarket.

Din cauza manevrei pe care o face se ciocneşte de două ori cu un Oltcit care circula regulamentar. În urma impactului maşina pe care o conducea Vasile Voiculescu se răstoarnă, iar cealaltă maşină ajunge pe linia de cale ferată. Pasagera din dreapta lui Vasile Voiculescu moare la spital, iar șoferița mașinii Oltcit este grav rănită.

Un an mai târziu, pe 20 iunie 2000, Vasile Voiculescu Iulian este trimis în judecară de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Pe 28 februarie 2003, Vasile Voiculescu Iulian este condamnat de Judecători Braşov la doi ani cu suspendare pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. I se pune un termen de 4 ani de încercare, plata a 50.000.000 lei (vechi) despăgubiri civile familiei tinerei moarte, plata a 20.000 de lei (vechi) despăgubiri civile tinerei rănite, plata a 375.249 lei (vechi) CAS Braşov pentru spitalizarea victimelor respectiv plata a 3.000.000 lei (vechi) cheltuieli judiciare.

Pe 24 iunie 2003, Vasile Voiculescu Iulian este condamnat definitiv de Tribunalul Braşov la trei ani de închisoare pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Tribunalul Braşov constată apoi că i se aplică legea penală mai favorabilă şi este graţiat. Instanța menţine însă celelalte dispoziții ca la fond.

Mai multe detalii, despre cum s-a desfășurat procesul şi cum a fost reabilitat tatăl lui Vlad Voiculescu, pe larg, în materialul de mai jos

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close