Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Cele 3 măsuri propuse de Gheorghe Piperea pentru reducerea costului la carburanţi: "Le văd peste tot în lume"

Cele 3 măsuri propuse de Gheorghe Piperea pentru reducerea costului la carburanţi: "Le văd peste tot în lume"

Nemulţumit ca majoritatea românilor de măsura celor 50 de bani, avocatul Gheorghe Piperea a expus în cadrul emisiunii Subiectiv măsurile pe care le-ar lua el dacă ar fi premier, pentru reducerea costului la carburant.

Cele 3 măsuri propuse de Gheorghe Piperea pentru reducerea costului la carburanţi: "Le văd peste tot în lume"
de Redacția Antena 3    |    23 Iun 2022   •   20:58

Avocatul Gheorghe Piperea a declarat răspicat că noua compensare nu face absolut nimic din punctul de vedere al creșterii prețurilor, până când nu devine operațională.

"Probabil că ne trezim prin 15 iulie când prețul va fi deja 10 lei, după care probabil că o să apară cine știe ce probleme - cine primește această compensare, dacă primim toți și așa mai departe - și ne trezim prin septembrie că se ajunge la 12 lei și după aceea, 25 de bani din 12 lei nu mai înseamnă nimic. Pentru că nu-i oprește nimeni pe domnii din domeniu să crească la infinit cât vor prețul carburanţilor.", a avertizat Piperea. 

Întrebat care este soluţia pe care o întrevede, avocatul a prezentat un set de trei măsuri ce ar trebui implementate în cel mai scurt timp.

"Dacă aș fi în poziție de decizie, eu aș lua 3 măsuri, nu pentru că le inventez eu, ci pentru că le văd peste tot în lume.

Unu, aș reduce acciza probabil la jumătate. Să știți că domnul Joe Biden a luat decizia astăzi să suspende pe timp de 3 luni de zile a tuturor taxelor puse pe carburant în Statele Unite.

 A doua chestiune, aș plafona exact cum s-a întâmplat în Ungaria pe cel puțin 2 ani de zile.

Și în al treilea rând, aș acorda niște compensații persoanelor care într-adevăr sunt defavorizate. Dar aceste compensații nu pe banii noștri din taxe noi, ci pe un impozit suplimentar, pe care excepţional l-aș pune pe niște venituri excepționale.", a explicat popularul avocat.

 

×
Subiecte în articol: pret carburanti Gheorghe Piperea
Parteneri
România riscă să rămână fără banii de la UE!
x close