Antena 3 CNN Actualitate Social Voi cu Voicu. Povestea Tezaurului de la Pietroasele. Blestemul aurului din Munții Apuseni

Voi cu Voicu. Povestea Tezaurului de la Pietroasele. Blestemul aurului din Munții Apuseni

Voi cu Voicu. Povestea Tezaurului de la Pietroasele. Blestemul aurului din Munții Apuseni
06 Oct 2018   •   21:14

Legendele focurilor vii circula mai des în zona Ardealului, pentru că acolo ar mai fi aurul dacic. Sunt martori care spun că de Sânziene și de Crăciun, pe versanții munților se pot vedea focurile vii. Dacă cineva sapă acolo unde arde focul, va găsi o comoară.

Există și explicația științifică a focurilor vii, aurul ingropat, coclește formând adevărate pungi de gaz. Comorile sunt îngropate la mai puțin de jumătate de metru sub pământ, când gazul se acumulează în cantități mari, se generează o autoaprindere.

Despre aurul îngropat circulă tot felul de legende. Sunt mulți care au găsit aur dacic, dar tuturor li s-a întâmplat ceva și s-a ales praful de comorile lor.

Contele Incappucciato, unul dintre ce mai cunoscuți esoteriști din România, a vorbit în emisiunea „Voi cu Voicu”  despre blestemul comorilor din zona Munților Apuseni și despre povestea Tezaurului de la Pietroasele. 

„Ăsta este apanajul ființei umane, întotdeauna trebuie să scormonească și mai mult. O parte din aurul despre care vorbim face parte din tezaurul geto-dacilor. Dacii aveau un mare meșteșug în prelucrarea metalului. Avem Tezaurul de la Pietroasa, în jurul căruia există un întreg mister. Acest tezaur face parte din moștenirea geto-dacilor. Acest tezaur poartă cu el o istorie foarte grea. Când a fost descoperit întâmplător, parcursul lui a lăsat în urmă nu numai victime, ci și distrugeri. Sunt niște incantații de protecție puse pe acest tezaur”, a spus Contele Incappucciato.

Întrebat cu cum au pierit cei care au găsit tezaurul de la Pietroasele, Contele Incappucciato a spus că„Unii și-au pierdut mințile, unul dintre ei a dispărut de tot”.

×
Subiecte în articol: aur Voi cu Voicu
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close