Antena 3 CNN Externe 169 de gardieni păzesc un singur deţinut

169 de gardieni păzesc un singur deţinut

169 de gardieni păzesc un singur deţinut
Sursa foto: Penitenciarul Grunau
15 Oct 2012   •   12:28

Am putea crede că deţinutul este un Hannibal Lecter, cu un program suplimentar de steroizi, în condiţiile în care nu mai puţin de 169 de ofiţeri sunt plătiţi să păzească un singur arestat, închis în penitenciarul Grunau, din centrul Berlinului.

Centrul de detenţie este o locaţie unde imigranţii clandestini sunt reţinuţi înainte de a fi deportaţi. Situaţia nu este nouă, închisoarea fiind nevoită, de mai mult timp, să opereze la cel mult 20% din capacitate, odată cu schimbarea legilor europene şi anularea frontierelor.

Conform Berliner Zeitung, principalii "chiriaşi" ai acestui penitenciar erau cetăţenii din Europa de Est, cei mai mulţi fiind bulgari şi români.

Mai multe organizaţii cer autorităţilor germane ca acest centru să fie închis, costul de întreţinere fiind mult prea mare şi nejustificat pentru paza unui singur deţinut.
Conform estimărilor oferite, aproape 1 milion de euro se risipesc lună de lună pentru funcţionarea închisorii şi plata salariilor pentru cei 169 de gardieni.

În vremea Războiului Rece, această clădire era o închisoare est-germană, destinată femeilor şi adăpostea 214 de condamnate.

×
Subiecte în articol: detinut gardieni
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close