Antena 3 CNN Externe 18 persoane arestate în Spania, în urma desfiinţării unei reţele de dopaj

18 persoane arestate în Spania, în urma desfiinţării unei reţele de dopaj

18 persoane arestate în Spania, în urma desfiinţării unei reţele de dopaj
Sursa foto: Foto: policelink.monster.com
17 Dec 2011   •   23:23

O presupusă reţea de dopaj a fost desfiinţată vineri, odata cu arestarea a 18 persoane de către Garda Civilă în regiunea Valenciei. De asemenea, au fost confiscate importante cantităţi de produse dopante, se anunţă într-un comunicat al Ministerului de Interne din Spania, citat de AFP.
   
"În cadrul operaţiunii Master, 18 persoane au fost arestate, 11 dintre ele au fost puse sub acuzare şi mii de doze de substanţe interzise în sport au fost confiscate. Ancheta, iniţiată în iunie 2011 după analizarea unor documente, a pus în evidenţă existenţa unei reţele constituite din persoane ce locuiau în principal în regiunea Valenciei şi condusă de trei foşti sportivi, care s-au consacrat elaborării unor proiecte de dopaj, aprovizionării, şi în unele cazuri, administrării de substanţe interzise unor sportivi din diferite discipline şi categorii", se arată în comunicatul Ministerului de Interne.
   
În comunicat, în care nu se menţionează identitatea celor trei foşti sportivi, se precizeză că "trei dintre persoanele arestate, angajate la două spitale şi un azil din Valencia, deturnau produse destinate tratamentelor medicale şi le ofereau reţelei, pentru comercializare imediată".

×
Subiecte în articol: Spania dopaj
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close