Antena 3 CNN Externe 20 de ani de la moartea lui Lady Di. Anunțul făcut de Casa Regală britanică

20 de ani de la moartea lui Lady Di. Anunțul făcut de Casa Regală britanică

20 de ani de la moartea lui Lady Di. Anunțul făcut de Casa Regală britanică
Sursa foto: Foto: Wikipedia
29 Ian 2017   •   10:26

În luna august a acestui an se vor împlini 20 de ani de la moartea tragică a Prințesei de Wales, Lady Diana. Sâmbătă seară, Familia Regală britanică a anunțat că în scurt timp, la reședința din Kensington va fi instalată o statuie a prințesei, la solicitarea celor doi fii ai săi, Ducele de Cambridge și Prințul Harry.

„Prinții au convocat un comitet special și au rezervat fonduri private pentru crearea și ridicarea statuii. Acest comitet va consilia cu privire la selectarea sculptorului și va lucra la palatele regale pentru ca mai apoi să instaleze statuia într-una din grădinile publice de la Palatul Kensington", se arată în mesaj, scrie ea.md.

„Se împlinesc 20 de ani de la moarte mamei noastre și credem că este momentul potrivit ca să ne amintim despre impactul pozitiv a tot ce a făcut ea pentru Marea Britanie și întreaga lume, printr-o statuie permanentă", spune William, cu această ocazie.

„Mama noastră a atins atât de multe vieți! Sperăm că statuia va ajuta pe toți cei care vizitează Palatul Kensington, să reflecteze asupra vieții și moștenirii ei", a adăugat Harry, în mesajul oficial care a fost însoțit și de câteva poze rare cu Diana.

Lansarea lucrării va avea loc înainte de sfârșitul anului calendaristic 2017.

×
Subiecte în articol: printesa Diana comemorare
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close