Antena 3 CNN Externe Au trecut 25 de ani de la moartea prințesei Diana | Admiratorii îi aduc omagii la palatul Buckingham sau la Paris

Au trecut 25 de ani de la moartea prințesei Diana | Admiratorii îi aduc omagii la palatul Buckingham sau la Paris

Astăzi se împlinesc 25 de ani de la moartea prințesei Diana. Cei care au iubit-o și au admirat-o pe cea supranumită Regina Inimilor, depun flori la palatul Buckingham sau la Paris, acolo unde aceasta și-a găsit sfârșitul.

Au trecut 25 de ani de la moartea prințesei Diana | Admiratorii îi aduc omagii la palatul Buckingham sau la Paris
Sursa foto: Gettyimaes | Express / Stringer
de Ioana Mircea    |    31 Aug 2022   •   18:12

Au trecut 25 de ani de la accidentul rutier produs la Paris, care a pus capăt vieţii prinţesei Diana. Mașina în care se afla s-a izbit de peretele tunelului Alma, din Paris.

În impactul devastator de pe 31 august 1997, alături de Prințesa Diana, în vârstă de doar 36 de ani, a murit partenerul ei, miliardarul de origine egipteană, Dodi Al-Fayed, dar și șoferul mașinii. Singurul supraviețuitor a fost bodyguardul cuplului.

Timpul a trecut, însă medicul care i-a acordat primul ajutor fostei soţii a prinţului de Wales, îşi aminteşte totul ca și cum a fost ieri.

"A fost un şoc imens când mi-am dat seama că ea este prinţesa Diana şi că a murit. Și imediat după aceea, m-am întreabat: "Am făcut tot ce am putut pentru a o salva? Mi-am făcut bine treaba''?" Și da, pot spune că nu aş fi putut face mai mult", a mărturisit medicul Frederic Mailliez.

În 1981, la momentul căsătoriei sale cu Charles, moştenitorul tronului britanic, nimic nu părea să arate că Diana va fi un membru rebel al familiei regale. Regretata prinţesă a ajutat la consolidarea imaginii familiei regale prin atenţia acordată oamenilor de rând.

"Ea putea să se întindă peste capetele oamenilor dintr-o mulțime pentru a strânge mâna cuiva în spate. Îngenunchea în fața copiilor, astfel încât să fie la nivelul lor, stătea pe pat la căpătâiul bolnavilor și atingea obrajii oamenilor", a povestit Ingrid Seward, redactor-şef Chief Majesty Magazine.

Urmărită peste tot de fotografi şi echipe de televiziune, Diana a devenit rapid cel mai popular membru al monarhiei britanice. Popularitatea casei regale a scăzut dramatic după dispariția celei supranumite "Regina Inimilor", plecată dintre noi la doar 36 de ani.

După moartea Dianei, opinia publică și-a canalizat atenția către cei doi fii ai regretatei prințesei, fapt care a salvat imaginea monarhiei britanice.

"Era o ființă umană excepțională și talentată. În vremuri bune și rele, ea nu și-a pierdut niciodată capacitatea de a zâmbi și de a râde, nici de a inspira pe alții cu căldura și bunătatea ei. Am admirat-o și am respectat-o pentru energia și angajamentul ei față de ceilalți și mai ales pentru devotamentul față de cei doi băieți ai săi", a fost declarația Elisabetei a II-a, regina Marii Britanii, după moartea prințesei.

Prințesa Diana și-a găsit sfârșitul în tunelul Alma din Paris, când șoferul mașinii în care se afla a pierdut controlul volanului și s-a izbit de un zid, aparent, în tentativa de a scăpa de paparazzi.

×
Subiecte în articol: printesa Diana
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close