Antena 3 CNN Externe 500.000 de evrei ultra-ortodocși au participat la înmormântarea unui rabin. S-a soldat cu 47 de oameni răniți și un copil pierdut

500.000 de evrei ultra-ortodocși au participat la înmormântarea unui rabin. S-a soldat cu 47 de oameni răniți și un copil pierdut

Aproximativ jumătate de milion de evrei ultra-ortodocși, îmbrăcați în haine tradiționale, au participat la înmormântarea unui venerat rabin, transformând străzile unei suburbii religioase din Tel Aviv într-o mare neagră. 47 de persoane au fost rănite, iar un copil de trei ani s-a pierdut în mulțime.

500.000 de evrei ultra-ortodocși au participat la înmormântarea unui rabin. S-a soldat cu 47 de oameni răniți și un copil pierdut
Sursa foto: Twitter/ Oren Kessler
de Cerasela Stafie    |    20 Mar 2022   •   15:25

Rabinul Chaim Kanievsky, o autoritate în domeniul dreptului evreiesc, a murit vineri, la vârsta de 94 de ani, în Bnei Brak, o suburbie ultra-ortodoxă din apropierea capitalei comerciale a Israelului.

Încercând să țină în frâu mulțimea, zeci de polițiști au format un scut în jurul dubei care transporta cadavrul rabinului, în timp ce vehiculul se strecura spre cimitir.

”Moartea lui Kanievsky este o pierdere uriașă pentru poporul evreu”, a scris prim-ministrul Naftali Bennett pe Twitter, făcând apel la cei îndoliați ”să nu se înghesuie sau să împingă”.

Autoritățile au estimat că numărul oamenilor prezenți la înmormântarea din Bnei Brak ajunge aproximativ jumătate de milion de oameni. Au fost ridicate baricade în jurul cimitirului pentru a limita numărul celor prezenți în jurul mormântului.

Cu câteva ore înainte de procesiunea religioasă, poliția a închis autostrăzile din jurul Bnei Brak pentru a face loc flotelor de autobuze care transportau persoane îndoliate către oraș.

Presa israeliană anunță că 47 de persoane au fost rănite în diferite incidente. În plus, un copil de trei ani s-a pierdut în mulțime, iar autoritățile au cerut ajutorul celor prezenți pentru a-l găsi.

Serviciul de ambulanță israelian era în alertă maximă, cu amintiri încă proaspete despre un incident, petrecut în mai anul trecut, la un festival religios evreiesc aglomerat din nordul Israelului, lângă muntele Meron. 45 de persoane au murit, după ce au fost călcate în picioare de mulțime.

”Înmormântarea va fi un eveniment de masă și trebuie să ne asigurăm că nu se va sfârși într-un dezastru în masă. Trauma de la Meron este încă proaspătă în noi toți, această tragedie nu trebuie să se repete. În rog pe toți să dea dovadă de responsabilitate și sî aibă grijă în special de copii”, a mai precizat Bennett, potrivit Jerusalem Post.

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close