Antena 3 CNN Externe Accident de tren în Luxemburg. Un mort şi mai mulţi răniţi

Accident de tren în Luxemburg. Un mort şi mai mulţi răniţi

Accident de tren în Luxemburg. Un mort şi mai mulţi răniţi
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Feb 2017   •   14:41

O persoană a murit şi două au fost spitalizate în urma unei coliziuni care s-a produs marţi dimineaţă între un tren de pasageri şi un tren de marfă în Luxemburg, a precizat poliţia din Marele Ducat, potrivit AFP.

'Situaţia la ora 12:00 (11:00 GMT) este următoarea: două persoane au fost spitalizate, iar o alta a fost găsită decedată', a precizat poliţia într-un comunicat, adăugând că a fost declanşat un plan de intervenţie de urgenţă şi că circa o sută de membri ai echipelor de salvare se aflau la locul accidentului.

Conform primului bilanţ al poliţiei, şase persoane au fost 'rănite uşor'. Ulterior, poliţia a indicat că două persoane au fost 'grav rănite' şi că încă se aflau în cursul dimineţii prinse între fiare. Poliţia a mai vorbit de asemenea despre două persoane rănite uşor.

Nu este clar deocamdată dacă persoana decedată era una dintre cele două prinse între fiare. Media luxemburgheze au difuzat fotografii cu două vagoane ale trenului de pasageri distruse şi cu un vagon al trenului de marfă deraiat.

Accidentul s-a produs în jurul orei locale 09:00 (08:00 GMT), între Zoufftgen, în Franţa, şi gara de triaj din Bettembourg, în Marele Ducat.

Trenul de marfă venea din Franţa, în timp ce trenul de pasageri, plecat din Luxemburg, se îndrepta spre Franţa, şi nu invers, aşa cum a transmis într-o primă fază poliţia.

Cauzele accidentului 'încă nu au fost stabilite', a precizat compania de căi ferate din Luxemburg (CFL), care opera trenul de pasageri.

 Mai multe autobuze au fost pus în serviciu pentru a asigura transportul pasagerilor care folosesc această rută pentru a ajunge în Luxemburg. Circa 80.000 de locuitori din regiunea franceză Lorena lucrează în Marele Ducat.

×
Subiecte în articol: accident Luxemburg
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close