Antena 3 CNN Externe ACCIDENT ÎN MUNTENEGRU. Cum s-au mobilizat autorităţile române în sprijinul răniţilor aflaţi în spitalele din Podgoriţa

ACCIDENT ÎN MUNTENEGRU. Cum s-au mobilizat autorităţile române în sprijinul răniţilor aflaţi în spitalele din Podgoriţa

ACCIDENT ÎN MUNTENEGRU. Cum s-au mobilizat autorităţile române în sprijinul răniţilor aflaţi în spitalele din Podgoriţa
de O.P.    |    24 Iun 2013   •   09:42

Numărul persoanelor decedate ca urmare a accidentului din Muntenegru a crescut la 18, informează MAE, care a anunţat că a deschis două linii telefonice pentru familiile celor care se aflau în autocarul prăbuşit. Aeronava C-27J Spartan a Forţelor Aeriene, care transportă două echipe de evaluare, una medicală şi una consulară, a aterizat luni dimineaţă la Podgoriţa.

Mai mult, ministrul de externe, Titus Corlăţean a plecat către Podgoriţa în această dimineaţă.

18 români au MURIT, iar 28 sunt răniţi în urma tragicului accident din Muntenegru. LISTA cu pacienţii români care sunt internaţi în spitalele din Podgoriţa


O echipă medicală şi una consulară din România au ajuns la Podgoriţa, cu o aeronavă MApN Aeronava C-27J Spartan a Forţelor Aeriene, care transportă două echipe de evaluare, una medicală şi una consulară, ce vor acţiona pentru sprijinul şi recuperarea cetăţenilor români implicaţi în accidentul rutier de duminică, a aterizat luni dimineaţă la Podgoriţa.

La bord se află şi secretarul de stat Raed Arafat.

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşă, a aprobat efectuarea unui zbor în Muntenegru, cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene, care va acţiona pentru sprijinul şi recuperarea cetăţenilor români implicaţi în accidentul rutier de duminică.

Misiunea este executată la solicitarea Celulei de criză constituită la nivelul Ministerului Afacerilor Externe. Celula de criză a pus la dispoziţie două linii telefonice, în regim de permanenţă: un tel-verde gratuit 0800800407 (apelabil doar din România) şi un număr apelabil şi din străinătate - 0214311259. Ministerul Afacerilor Externe monitorizează permanent evoluţia celorlalte persoane implicate în accident, urmând să acorde întreaga asistenţă necesară.

Totodată, personalul MAE aflat la faţa locului acordă asistenţă consulară victimelor accidentului şi pentru repatrierea corpurilor neînsufleţite. Şi Consulul României la Tirana a plecat în Muntenegru, pentru a sprijini membrii misiunii diplomatice, în acest caz.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close