Antena 3 CNN Externe ACCIDENT ÎN MUNTENEGRU. Tragedia celor 18 români care au murit a făcut înconjurul lumii. Marile trusturi de presă internaţionale, solidare cu rudele victimelor

ACCIDENT ÎN MUNTENEGRU. Tragedia celor 18 români care au murit a făcut înconjurul lumii. Marile trusturi de presă internaţionale, solidare cu rudele victimelor

ACCIDENT ÎN MUNTENEGRU. Tragedia celor 18 români care au murit a făcut înconjurul lumii. Marile trusturi de presă internaţionale, solidare cu rudele victimelor
de O.P.    |    25 Iun 2013   •   06:11

Tragedia celor 18 români care şi-au pierdut viaţa în Muntenegru a făcut înconjurul lumii. Trusturile de presă au relatat informaţiile fără a comenta pe marginea acestora şi fără a oferi liste cu persoanele implicate în această tragedie, din respect faţă de rudele acestora.

Jurnaliştii britanici de la postul BBC au vorbit despre tragedie încă de duminică-seara. Ambasadorul României în Muntenegru, Mihail Florovici, i-a vizitat pe răniţi în saloanele de spital şi a descris întâmplarea ca fiind o uriaşă tragedie, scriu cei de la BBC, preluând informaţiile date de Agenţia France-Presse.

Tot presa britanică, mai exact televiziunea Sky News, a relatat mărturia unei supravieţuitoare, care a spus mass-mediei muntenegrene că şoferul conducea cu viteză excesivă, insinuând că vina tragediei aparţine acestuia.

Şi agenţia bulgară de ştiri Novinite a transmis despre autocarul plin cu români care a plonjat într-o prăpastie adâncă din centrul Muntenegrului.

Ştirea a trecut imediat oceanul şi a ajuns în atenţia jurnaliştilor americani. Fox News, Global Post, Inquisitr, Huffington Post au relatat despre bilanţul îngrijorător ce creştea de la o zi la alta. Dacă, iniţial, autorităţile muntenegrene vorbeau de 13 morţi, numărul acestora a ajuns la 18 persoane, în timp ce alţi şapte pasageri răniţi se află în stare critică, scriu jurnaliştii de peste Ocean.

Chiar şi cei de la Bloomberg, platforma dedicată mediului de afaceri, au trimis un corespondent special pentru a urmări îndeaproape cursul desfăşurării evenimentelor.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close