Antena 3 CNN Externe Acesta este CEL MAI RECE loc de pe Glob: "Ochii, nasul şi plămânii unui om îngheţă aici în doar câteva minute"

Acesta este CEL MAI RECE loc de pe Glob: "Ochii, nasul şi plămânii unui om îngheţă aici în doar câteva minute"

Acesta este CEL MAI RECE loc de pe Glob: "Ochii, nasul şi plămânii unui om îngheţă aici în doar câteva minute"
08 Dec 2013   •   21:05

Cercetătorii americani au descoperit care este cel mai friguros loc de pe Pământ, unde temperatura a coborât la nivelul record de -91 de grade Celsius, ceea ce înseamnă că ochii, nasul şi plămânii unui om ar putea îngheţa în doar câteva minute, scrie dailymail.co.uk.

Potrivit cercetătorilor de la America National Snow şi Ice Data Centre, locul cu pricina este situat pe un vârf de munte din Antarctica.

La această temperatură extremă, descoperită la peste 3.700 de metri, pe muntele Dome Fuji, ochii, nasul şi plămânii unui om ar putea îngheţa în doar câteva minute, din cauza faptului că temperatura de pe acest vârf de munte din Antarctica este cu aproape 13 grade Celsius sub punctul în care CO2 se transformă din gaz în gheaţa (-78,5 grade Celsius).

Anterior acestei descoperiri, cel mai frig loc din lume era considerat a fi la staţia de cercetare Vostok din Rusia, unde s-au înregistrat -89,2 grade Celsius, în timpul iernii din 1983.

Detalii complete despre descoperirea oamenilor de ştiinţă vor fi dezvăluite la reuniunea anuală a Uniunii de Geofizica din America, care va avea loc săptămâna viitoare.

×
Subiecte în articol: temperaturi extreme
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close