Antena 3 CNN Externe Acuzaţii în procesul atentatelor din 11 septembrie vor să mărturisească

Acuzaţii în procesul atentatelor din 11 septembrie vor să mărturisească

Acuzaţii în procesul atentatelor din 11 septembrie vor să mărturisească
09 Dec 2008   •   14:10

Cinci bărbaţi acuzaţi de implicare în atacurile teroriste de la 11 septembrie au spus unui judecător că doresc să îşi mărturisească crimele, ceea ce ar putea duce la execuţia lor.
Cei cinci au declarat că au hotărât să abandoneze orice efort de a se apăra pe 4 noiembrie în ziua în care Barack Obama a devenit preşedinte. Ar părea că se grăbesc cu condamnarea înainte de instalarea în funcţie a lui Obama, acesta promiţând în campanie să încheie procesele legate de crime de război şi să închidă Guantanamo.
Presupusul planificator al atacului, Khalid Sheikh Mohammed, declara că este gata să se confeseze, dar doreşte ca toţi cinci să o facă în acelaşi timp. În scrisoarea trimisă judecătorului, ei lasă să se înţeleagă că vor să pledeze vinovat dar nu se ştie dacă vor admite capetele de acuzare.
Potrivit biletului, bărbaţii nu au încredere în cei cinci avocaţi desemnaţi de armata SUA şi vor să se retragă orice act depus în numele lor.
Dar cum preşedintele ales Barack Obama se opune proceselor militare, cazul este puţin probabil că va maicontinua şi la anul.
La audieri au fost prezente şi rude ale celor care au murit în atacuri, acesta fiind primul proces pentru crime de război din SUA de la al Doilea Război Mondial.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: atacuri teroriste SUA
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close