Antena 3 CNN Externe Administraţia SUA prelungeşte misiunea unui portavion în Mediterană, ca reacţie la atacuri în Siria

Administraţia SUA prelungeşte misiunea unui portavion în Mediterană, ca reacţie la atacuri în Siria

Administrația SUA a decis prelungirea misiunii portavionului George H.W. Bush în estul Mării Mediterane, pentru a furniza opțiuni suplimentare după atacurile comise săptămâna trecută asupra unei baze militare americane din Siria.

Administraţia SUA prelungeşte misiunea unui portavion în Mediterană, ca reacţie la atacuri în Siria
Sursa foto: Profimedia
de Ştefan Petrică    |    31 Mar 2023   •   22:42

Potrivit oficialilor americani, portavionul George H.W. Bush și grupul naval aferent vor rămâne în estul Mării Mediterane.

Colonelul Joe Buccino, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Central american (CENTCOM), a confirmat menținerea grupului naval militar în estul Mării Mediterane.

În urmă cu o săptămână, un angajat civil american a fost ucis, iar cinci membri ai armatei SUA au fost răniți în urma unui atac cu dronă lansat asupra unei baze militare din nord-estul Siriei.

Statele Unite au trupe în Siria și Irak în cadrul coaliției internaționale pentru combaterea rețelei teroriste Stat Islamic.

Citește și: SUA aduc în Europa cel mai mare și mai modern portavion american, USS Gerald R. Ford, după retorica nucleară a Moscovei

Ca reacție la atac, armata americană a lansat bombardamente asupra grupurilor militante din Siria afiliate Gardienilor Revoluției din Iran.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a afirmat că drona utilizată în atacul antiamerican era de origine iraniană și a denunțat o serie de atacuri comise în ultimele luni.

×
Subiecte în articol: portavion marea mediterana SUA siria
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close