Antena 3 CNN Externe Un adolescent a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru că s-a ”antrenat pentru terorism” jucând Minecraft, în Rusia

Un adolescent a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru că s-a ”antrenat pentru terorism” jucând Minecraft, în Rusia

Nikita Uvarov, un adolescent în vârstă de 16 ani, a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru că s-a ”antrenat pentru terorism” jucând Minecraft.

Un adolescent a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru că s-a ”antrenat pentru terorism” jucând Minecraft, în Rusia
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Feb 2022   •   09:28

Adolescentul a încercat, în jocul pe computer, să arunce în aer o clădire virtuală a serviciilor secrete.

Tânărul a fost arestat în vara lui 2020 în oraşul siberian Kamsk pentru că a distribuit fluturaşi în sprijinul unui matematician şi militant anarhist din Moscova, care era judecat pentru vandalism.

Anchetatorii au găsit discuţii despre planuri de a arunca în aer sediul virtual, din jocul Minecraft, al serviciului rus de securitate FSB. Jocul permite construcţia unor astfel de clădiri, iar mulţi utilizatori se inspiră din lumea reală, reproducând uneori oraşe întregi.

Anchetatorii susţin că suspecţii se pregăteau şi să producă bombe artizanale reale, pe care voiau să le detoneze în clădiri abandonate.

"Nu sunt terorist. Vreau doar să-mi închei studiile, să am o diplomă şi să plec departe ca să nu mai supăr pe nimeni din serviciile de informaţii", a spus Nikita Uvarov, citat de Agerpres.

Opoziţia din Rusia a criticat condamnarea minorului. Liubov Sobol, apropiată a opozantului Aleksei Navalnîi, aflat în închisoare, a scris pe Twitter despre "sadicii care aruncă copii în închisori doar fiindcă s-au distrat într-un joc".

 

×
Subiecte în articol: terorism minecraft
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close