Antena 3 CNN Externe Ahmadinejad condamnă SUA pentru morţii din Irak

Ahmadinejad condamnă SUA pentru morţii din Irak

Ahmadinejad condamnă SUA pentru morţii din Irak
01 Mar 2007   •   08:46

Preşedintele Iranului a lansat un nou atac verbal la adresa Washingtonului. Mahmud Ahmadinejad a declarat că Statele Unite şi aliaţii lor sunt responsabili pentru valul de violenţe interetnice care a devastat Irakul şi a dus la moartea a mii de civili nevinovaţi. Liderul de la Teheran a lansat acuzaţiile în timpul unei vizite de două zile întreprinse în Sudan, unde s-a întâlnit cu omologul său de la Khartoum, Omar Hassan al-Bashir.

?Mobilizarea trupelor străine şi intervenţia sistemului autoritar în afacerile poporului reprezintă sursa tuturor problemelor din Irak?, crede liderul iranian.

La rândul său, liderul de la Khartoum a sărit în apărarea programului nuclear iranian, care a stârnit îngrijorarea comunităţii internaţionale şi care a determinat Naţiunile Unite să impună sancţiuni Teheranului. ?Tentativele statelor care posedă arme nucleare de a interzice Iranului dreptul la un program nuclear civil nu înseamnă altceva ipocrizie. Întrucât aceleaşi state ignoră arsenalul nuclear pe care îl posedă Israelul?, a spus şeful statului din Sudan.

Şi Sudanul a fost supus presiunilor exercitate de Statele Unite şi Naţiunile Unite. Administraţia americană a acuzat regimul de la Khartoum că nu a luat măsuri pentru a proteja populaţia civilă din provincia Darfur.

Antena 3

×
Parteneri
1,5 milioane de angajați români ar putea avea salarii mai mici, din iulie
x close