Antena 3 CNN Externe Al Qaeda ameninţă Campionatul Mondial de Fotbal cu atentate

Al Qaeda ameninţă Campionatul Mondial de Fotbal cu atentate

Al Qaeda ameninţă Campionatul Mondial de Fotbal cu atentate
Sursa foto: al qaeda
08 Apr 2010   •   13:33

Grupul terorist nord-african al Al Qaeda din Magrebul islamic a ameninţat că va ataca Cupa Mondială de fotbal din această vară din Africa de Sud.

"Cât de extraordinar ar fi meciul SUA contra Marii Britanii când transmisia live a unui stadion plin de spectatori ar auzi sunetul unei explozii ce să zguduie stadionul, pe care să îl întoarcă pe dos, iar numărul de cadavre să se numere cu zecile şi sutele, cu voia lui Allah," se arată într-un comunicat al grupului transmis revistei Jihadiste online Mushtaqun Lel Jannah.
Comunicatul subliniază şi recentele acţiuni ale grupului, precum atentatul din decembrie ce a ucis şapte angajaţi CIA şi un agent iordanian la o bază în Afganistan, precum şi tentativa lui Umar Farouk Abdulmutallab de a arunca un avion în aer.


"Al Qaeda, care a reuşit să aducă 50 grame de explozibil la bordul avionului de Detroit, după ce a infiltrat zeci de bariere de securitate americane, al Qaeda, care i-a permis fratelui martir Abul Kheir (Abdullah Asiri) să ajungă în palatul lui Mohammed bin Nayef, al Qaeda, care a umilit cel mai mare aparat de informaţii din lume prin operaţiunea lui Mujahid Abu Dujana al-Khorassani (Humam al-Balawi), care a zguduit mândria CIA şi a serviciilor iordaniene împreună, al Qaeda va fi prezentă la campionat, cu voia lui Allah", se arată.
Pe lângă cele două echipe menţionate, pe lista de ţine a grupului se mai află Franţa, Germania şi Italia.

"Toate aceste ţări sunt parte a campaniei cruciade sioniste contra islamului" .
Grupul susţine că va folosi explozibil de nedectat şi comunicatul îl provoacă direct pe preşedintele FIFA, Joseph Blatter.

"Toate punctele de securitate şi maşinile cu raze X pe care America le va trimite după citirea acestui articol nu vor putea să detecteze cum au ajuns acele explozibili pe stadion. Aşadar, pregătirile pentru eveniment sunt la zi, domnule 'Platter'?"
Africa de Sud a anunţat în octombrie că forţele sale de securitate au oprit un complot al unui atac terorist la Campionatul Mondial.
Antena3.ro

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close