Antena 3 CNN Externe Al-Qaeda critică Fraţii Musulmani: Au ajuns să se bată pentru DEMOCRAŢIE, nu pentru JIHAD

Al-Qaeda critică Fraţii Musulmani: Au ajuns să se bată pentru DEMOCRAŢIE, nu pentru JIHAD

Al-Qaeda critică Fraţii Musulmani: Au ajuns să se bată pentru DEMOCRAŢIE, nu pentru JIHAD
Sursa foto: Foto: telegraph.co.uk
31 Aug 2013   •   18:31
Un lider al filialei Al-Qaeda în Irak a îndemnat sâmbătă musulmanii să lupte împotriva armatei egiptene, criticând în acelaşi timp mişcarea Fraţii Musulmani, pe care o acuză că se pretează la jocul democraţiei, relatează AFP, conform Mediafax.
"Armata egipteană se află în luptă împotriva credinţelor musulmane", a declarat Abu Mohammed al-Adnani, un purtător de cuvânt al Statului Islamic în Irak (ISI), într-un mesaj audio postat pe un site jihadist.
"Armata egipteană este o armată care protejează camăta, bordelurile, evreii, copţii şi creştinii care luptă împotriva lui Allah şi profetului. Este o armată care atacă moschei şi Coranul şi care omoară şi răneşte manifestanţi paşnici", a declarat el.
Purtătorul de cuvânt a denunţat "armate tiranice" ale unor ţări musulmane ca Libia, Tunisia şi Siria, afirmând că musulmanii "ar trebui să lupte cu toţii împotriva lor, dar mai ales împotriva armatei egiptene".
De asemenea, el i-a criticat dur pe membrii confreriei egiptene Fraţii Musulmani, un partid apropiat fostului preşedinte destituit de către armată Mohamed Morsi, apreciind că sunt "mai răi ca partidele laice (...) pentru că se bat pentru democraţie, ci nu pentru jihad (război sfânt)".
 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close