Antena 3 CNN Externe Alegeri în Republica Moldova. Un liberal, favorit în faţa unui comunist pentru primăria Chişinău

Alegeri în Republica Moldova. Un liberal, favorit în faţa unui comunist pentru primăria Chişinău

Alegeri în Republica Moldova. Un liberal, favorit în faţa unui comunist pentru primăria Chişinău
Sursa foto: Foto: moiseevalexandrin.wordpress.com
05 Iun 2011   •   10:38

Peste 2,6 milioane de alegători sunt aşteptaţi, duminică, la urne în Republica Moldova, după o campanie despre care presa de peste Prut susţine că ar fi fost cea mai murdară şi mai violentă din istoria ţării.

Lupta se dă între Coaliţia de guvernare şi Partidul Comuniştilor. Cea mai importantă bătălie se va purta la Chişinău, unde liberalul Dorin Chirtoacă, actualul primar al capitalei Republicii Moldova se bate cu reprezentantul comuniştilor, Igor Dodon.

Cele mai recente sondaje din Moldova arată că Dorin Chirtoacă este creditat cu peste 40% din voturi, acesta fiind urmat de cel considerat a fi urmaşul lui Vladimir Voronin în fruntea partidului comunist, Igor Dodon. Acesta din urmă este creditat cu 30% din voturi.

Chişinăul are de ales acum între continuarea unei politici europene şi un trecut comunist, după o campanie electorală care a fost, susţin analiştii, una dintre cele mai violente. Şi nu este deloc exagerat ce spun.

A avut de toate: agresiuni fizice, ameninţări, atacuri la persoană, mişcări politice surprinzătoare, numere false ale unor ziare cunoscute, poze şi filmuleţe trucate. Urnele de vot s-au deschis la ora 7.00, urmând să se închidă la ora 21.00.

Vor fi aleşi 898 de primari şi peste 11.700 de consilieri locali.

 


×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close