Antena 3 CNN Externe Alertă de atac aerian în toată Ucraina | Alarma, dată în timp ce Putin inspecta o fabrică de elicoptere

Alertă de atac aerian în toată Ucraina | Alarma, dată în timp ce Putin inspecta o fabrică de elicoptere

Sirenele care semnalează atacuri aeriene au sunat pe întreg teritoriul ucrainean, după ce oficialii de la Kiev au anticipat că Rusia va lansa un nou val de tiruri cu rachete.

Alertă de atac aerian în toată Ucraina | Alarma, dată în timp ce Putin inspecta o fabrică de elicoptere
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Mar 2023   •   13:40

Sirenele au sunat după ora 13, relatează Antena 3 CNN.

Anterior, Ucraina a comunicat că monitorizat mișcările Rusiei în Marea Neagră și a descoperit că au fost aduse aici noi transportoare de rachete.

În plus, a fost remarcată o activitate sporită a aviației tactice ruse în direcția estică și deasupra Mării Azov.

Alerta de atac aerian de marți după-amiază a fost semnalată și pe rețelele sociale și vine la scurt timp după ce Kremlinul a confirmat că președintele rus Vladimir Putin va vizita Crimeea, peninsula anexată ilegal de Rusia în martie 2014.

Citește și: Rusia pregătește un nou atac masiv cu rachete în Ucraina

La ora alarmelor aeriene din Ucraina, Putin se afla la Ulan-Ude, în Buriația (Orientul Îndepărtat), într-o inspecție la o fabrică de elicoptere, potrivit agenției ruse TASS, citată de Antena 3 CNN.

Anunțul oficial privind apropiata vizită a președintelui rus în Crimeea a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Potrivit acestuia, Putin va vizita Crimeea în data de 18 martie, la nouă ani de la anexarea acestei peninsule ucrainene în urma unui referendum controversat, nerecunoscut de Occident, și după o invazie militară care a anticipat războiul declanșat ulterior în Donbas.

Vizita liderului rus vine în contextul în care, la Moscova, este așteptat președintele chinez Xi Jinping.

China a avansat recent o propunere de armistițiu în Ucraina.

SUA au transmis că sprijină un dialog între liderul chinez și omologul ucrainean Volodimir Zelenski, pentru ca Beijingul să nu fie la curent doar cu "versiunea rusă" asupra războiului din Ucraina.

Foto: rachete "Kalibr" lansate de marina militară rusă

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close