Antena 3 CNN Externe Alertă în Europa. Gripa aviară a fost confirmată în mai multe state. Avertismentul transmis de Organizația Mondială a Sănătății

Alertă în Europa. Gripa aviară a fost confirmată în mai multe state. Avertismentul transmis de Organizația Mondială a Sănătății

Alertă în Europa. Gripa aviară a fost confirmată în mai multe state. Avertismentul transmis de Organizația Mondială a Sănătății
10 Noi 2016   •   20:31

Germania, Austria, Croaţia şi Elveţia au raportat oficial descoperirea virusului gripei aviare în rândul păsărilor sălbatice, astfel încât numărul statelor europene afectate de virusul H5N8 a ajuns la şase, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor (OIE), transmite Reuters.

Miercuri, Guvernul de la Haga a informat că a cerut fermierilor olandezi să ţină păsările în interiorul gospodăriilor, după ce s-a descoperit o tulpină a virusului gripei aviare care se răspândeşte în rândul păsărilor sălbatice din unele state europene. Această tulpină a virusului gripei aviare, care nu a fost niciodată depistată la om, a fost descoperită în 2014 în câteva state din UE şi a determinat sacrificări masive în fermele avicole.

Pe site-ul OIE există informaţii că virusul a fost găsit săptămâna aceasta la zeci de păsări sălbatice din landul german Schleswig-Holstein. Gripă aviară a fost depistată şi în Polonia.

Vineri, Autoritatea sanitar-veterinară din Ungaria (NEBIH) a anunţat că a identificat un caz de infecţie cu virusul H5N8 la o fermă de curcani din judeţul Bekes, sud-estul Ungariei, în apropiere de graniţa cu România.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor (OIE) a cerut celor 180 de state membre, printre care se numără şi România, să sporească măsurile de biosecuritate la ferme, pieţe şi în comerţul cu păsări, pentru a limita răspândirea gripei aviare.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close