Antena 3 CNN Externe Alertă la Koln! Un avion EasyJet a aterizat de urgență din cauza unei „conversații suspecte” între pasageri

Alertă la Koln! Un avion EasyJet a aterizat de urgență din cauza unei „conversații suspecte” între pasageri

Alertă la Koln! Un avion EasyJet a aterizat de urgență din cauza unei „conversații suspecte” între pasageri
Sursa foto: Foto: pixabay.com
11 Iun 2017   •   08:12

Un zbor al companiei aeriene EasyJet a aterizat de urgenţă sâmbătă seară la Koln, în vestul Germaniei, din cauza unei "conversaţii suspecte" auzite la bord şi a unui bagaj suspect, iar trei pasageri au fost reţinuţi, scrie Agerpres.

În timp ce zbura de la Ljubljana la Londra, pilotul a decis să aterizeze după ce câţiva pasageri au informat personalul de bord "că mai mulţi indivizi discută subiecte teroriste", a făcut cunoscut un purtător de cuvânt al poliţiei, fără să precizeze conţinutul acestor discuţii, scrie AFP. 

După ce aparatul a aterizat într-o zonă securizată al celui de-al cincilea aeroport ca mărime din Germania, în jurul orei locale 18.00 (16.00 GMT), poliţia federală a făcut ca toţi cei 151 de pasageri să coboare pe toboganele de salvare şi a izolat un rucsac aparţinând unuia dintre cei trei suspecţi, pe care ulterior echipele de intervenţie l-au aruncat în aer. 

Cei trei bărbaţi au fost predaţi poliţiei criminale din Koln, dar nu a fost făcută nicio precizare în legătură cu conţinutul bagajului, nici despre realitatea ameninţării teroriste. 

Traficul aerian a fost întrerupt între orele 19.00 şi 22.00 (17.00 şi 20.00 GMT), interval în care au fost rerutate zece zboruri, iar alte 20 au avut întârzieri la decolare. 

Într-un context de vigilenţă sporită după mai multe atentate în Germania, autorităţile au decis să evacueze vineri, 3 iunie, cel mai mare festival rock din ţară, Rock am Ring, din cauza unei "ameninţări teroriste" îndepărtate a doua zi.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close