Antena 3 CNN Externe Ambasada Rusiei în SUA reacționează: ”Acuzația că se pregătește un pretext pentru invadarea Ucrainei este nefondată”

Ambasada Rusiei în SUA reacționează: ”Acuzația că se pregătește un pretext pentru invadarea Ucrainei este nefondată”

Ambasada Rusiei în Statele Unite ale Americii a reacționat, după acuzațiile conform cărora Moscova pregătește un pretext pentru a invada Ucraina. Diplomații au transmis că acestea sunt ”nefondate”.

Ambasada Rusiei în SUA reacționează: ”Acuzația că se pregătește un pretext pentru invadarea Ucrainei este nefondată”
Sursa foto: Facebook/ Embassy of Russia in the USA
de Cerasela Stafie    |    15 Ian 2022   •   14:57

Acuzațiile Statelor Unite că Rusia pregătește un fel de pretext pentru invadarea Ucrainei sunt nefondate, sunt o confirmare a presiunii informaționale în curs asupra Moscovei, a scris Ambasada Rusiei la Washington pe Facebook.

”Am remarcat declarația secretarilor de presă ai Casei Albe și ai Departamentului de Apărare în timpul briefing-urilor lor din 14 ianuarie despre presupusa pregătire de către Rusia a unui fel de pretext pentru invadarea Ucrainei. Reprezentanții administrației descriu deja în detaliu scenariile unor astfel de provocări, denumind datele unei eventuale începeri a ”operațiunilor”. Ca de obicei, nu există dovezi”, se arată în comunicatul instituției.

”Astfel de declarații confirmă presiunea informațională necontenită asupra țării noastre. Mai mult, același scenariu se repetă: are loc o „umplutură” de senzație, care, apoi, este repetată de multe ori de către mass-media și se transformă în principala știre", a spus ambasada.

”Rusia este împotriva războiului. Suntem în favoarea unei soluții diplomatice pentru toate problemele internaționale”, a adăugat.

”Încă o dată, declarăm: acuzațiile continue împotriva noastră în Statele Unite (atât la nivel oficial, cât și în mass-media) sunt nefondate și nu pot avea nicio confirmare. Solicităm Statelor Unite să se angajeze într-o activitate de fond pentru a asigura garanții de securitate bazate pe proiectele de acorduri propuse de partea rusă”, a conchis.

×
Subiecte în articol: ambasada rusiei invazie
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close