Antena 3 CNN Externe Comentariu scandalos publicat de Ambasada Rusiei în Franța cu "platourile de filmare din Bucha" | Reacția guvernului

Comentariu scandalos publicat de Ambasada Rusiei în Franța cu "platourile de filmare din Bucha" | Reacția guvernului

Contul de Twitter al ambasadei Rusiei la Paris a publicat o imagine menită să discrediteze relatările privind atrocitățile ruse la Bucha.

Comentariu scandalos publicat de Ambasada Rusiei în Franța cu "platourile de filmare din Bucha" | Reacția guvernului
Sursa foto: Twitter / Antena 3
de Adrian Iclozan    |    07 Apr 2022   •   16:51

În imagine, în plan apropiat se văd doi bărbați cu veste de protecție inscripționate.

În spatele lor, mai mulți reprezentanți ai presei fotografiază, îngenunchiați, ceva ce se află pe asfalt.

În plan îndepărtat, mai mulți civili înconjoară un tanc distrus în cursul luptelor.

"Platou de filmare, orașul Bucha", este explicația atașată.

Demersul ambasadei ruse a primit replica secretarului pentru afaceri din guvernul francez, Clement Beaune.

"În numele rușinii, oprește-te", a scris oficialul guvernamental.

De asemenea, ministrul de externe Jean-Yves Le Drian l-a convocat pe ambasadorul rus la Paris, după cum relatează presa franceză

"Confruntat cu indecența și provocarea comunicării Ambasadei Rusiei în Franța cu privire la abuzurile de la Bucha, am decis să-l convoc pe ambasadorul Rusiei", a scris ministrul pe Twitter.

Imaginea însoțită de comentariul scandalos nu mai e disponibilă în prezent pe contul oficial al ambasadei ruse, @AmbRusFrance, dar internauții au realizat numeroase capturi foto.

Ambasada și-a avertizat, de altfel, urmăritorii pe Twitter să se mute pe canalul Telegram al instituției, în cazul în care contul îi va fi blocat.

Moscova: "Civilii morți la Bucha nu există sau au fost omorâți de ucraineni"

Moscova a adoptat un narativ care neagă în totalitate orice amestec al trupelor ruse în uciderea civililor din orașul ucrainean Bucha.

Oficialii ruși spun că totul este o înscenare propagandistică a Kievului, menită să discrediteze armata rusă și să justifice noile sancțiuni contra Moscovei.

Potrivit oficialilor regimului de la Kremlin, civilii morți la Bucha fie nu există, fie au fost omorâți chiar de ucraineni.

Însuși Vladimir Putin a denunțat, într-o discuție cu vechiul său aliat maghiar Viktor Orban, episodul Bucha, calificându-l drept o "provocare cinică".

Foto principală: Imaginea difuzată de ambasada rusă (stânga) și tanc distrus în Bucha, filmat de echipa Antena 3 (dreapta)

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close