Antena 3 CNN Externe Ambasadorul român în SUA a discutat securitatea la Marea Neagră cu Grupul de lucru al Consiliului Atlantic

Ambasadorul român în SUA a discutat securitatea la Marea Neagră cu Grupul de lucru al Consiliului Atlantic

Securitatea regiunii Mării Negre a constituit subiectul primei întâlniri între reprezentanții Ambasadei României în Statele Unite și grupul de lucru "Black Sea Task Force" al Consiliului Atlantic al SUA. 

Ambasadorul român în SUA a discutat securitatea la Marea Neagră cu Grupul de lucru al Consiliului Atlantic
Sursa foto: Facebook / Ambasada României în SUA
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Mar 2023   •   15:26

Ambasadorul Andrei Muraru și reprezentanți ai Ambasadei României în SUA au avut miercuri, 8 martie, o primă întâlnire cu Richard D. Hooker, Jr., șeful grupului de lucru privind securitatea la Marea Neagră, precum și cu ceilalți membri ai "Black Sea Task Force" din cadrul Consiliului Atlantic al SUA (ACUS), grup stabilit în parteneriat cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative, SNSPA. 

Ambasadorul Muraru a evidențiat interesul României pentru o strategie a SUA privind regiunea Mării Negre și contribuția țării noastre pe acest subiect în relație cu administrația și, respectiv, Congresul SUA, inclusiv cu mediul de reflecție din Washington D.C.

Totodată, diplomatul român a punctat obiectivele țării noastre cu privire la securitatea, stabilitatea și prosperitatea regiunii, pledând în vederea unei abordări multidimensionale a acestora, din mai multe perspective: securitate și apărare, economie, energie, conectivitate și reziliență democratică.

Ambasadorul României s-a referit în mod specific la demersurile bipartizane din Congresul SUA, de elaborare a unei strategii a Statelor Unite ale Americii privind regiunea Mării Negre, prin introducerea proiectului de lege Black Sea Security Act în 2022, și la perspectiva reluării acestor eforturi în 2023, se arată într-o informare de pe pagina de Facebook a Ambasadei României în SUA.

?? ?? Securitatea regiunii Mării Negre - subiectul primei întâlniri între Ambasada României în Statele Unite și grupul...

Publicată de Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Romanian Embassy to US pe Joi, 9 martie 2023

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close