Antena 3 CNN Externe Ameninţarea teroristă în UE este ridicată. Comisia Europeană avertizează asupra atacurilor comise de "lupi solitari"

Ameninţarea teroristă în UE este ridicată. Comisia Europeană avertizează asupra atacurilor comise de "lupi solitari"

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a declarat miercuri că ameninţarea teroristă este "ridicată".

Ameninţarea teroristă în UE este ridicată. Comisia Europeană avertizează asupra atacurilor comise de "lupi solitari"
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Oct 2023   •   21:13

"Situaţia pe care o avem acum în Israel şi în Fâşia Gaza ar putea de asemenea să conducă la o radicalizare în Uniunea Europeană", a semnalat Ylva Johansson, în contextul conflictului dintre Israel şi gruparea islamistă palestiniană Hamas.

"Ameninţarea teroristă continuă să fie ridicată în UE. Ar putea de asemenea să crească, nu am ajuns încă în acest punct, dar rămânem vigilenţi", a adăugat comisarul european.

Ylva Johansson susţine că se observă o schimbare a tiparelor de acţiune ale teroriştilor, adică "mai multe atacuri comise de lupi solitari". Acesta pare de altfel să fie tiparul atacurilor comise săptămâna trecută asupra unui profesor într-o şcoală în Franţa şi săptămâna aceasta la Bruxelles împotriva a doi cetăţeni suedezi, ambele revendicate de gruparea jihadistă Stat Islamic.

Citeşte şi: Armata israeliană, pregătită de atac total în Gaza, după plecarea lui Joe Biden din Tel Aviv | "Va veni din trei părți!"

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close