Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Armata israeliană, pregătită de atac total în Gaza, după plecarea lui Joe Biden din Tel Aviv | "Va veni din trei părți!"

Armata israeliană, pregătită de atac total în Gaza, după plecarea lui Joe Biden din Tel Aviv | "Va veni din trei părți!"

După încheierea vizitei lui Joe Biden în Israel - unde liderul american a reiterat sprijinul SUA pentru statul evreu - se așteaptă din moment în moment semnalul de intervenție terestră în Gaza.

de Laurențiu Rădulescu    |    18 Oct 2023   •   19:21

Asta, în timp ce în Israel oamenii încearcă să se ferească din calea atacurilor lansate de Hamas. 

Pe durata vizitei președintelui american, tirurile israeliene în enclavă nu au fost oprite, în pofida estimărilor.

Grupările islamiste din Gaza au răspuns, la rândul lor, acestor tiruri.

"Am văzut tentative de a lansa rachete asupra orașelor Sderot, Ashkelon, Ashdod, orașe aflate în imediata apropiere a Fâșiei Gaza.

Citește și: Israelul confirmă anunțul lui Joe Biden și spune că va lăsa să treacă în Gaza ajutor umanitar din Egipt

Am văzut, de asemenea, tiruri susținute de artilerie, dublate de lovituri din aer ale aviației israeliene, pe care am reușit să le filmăm chiar de pe granița cu Fâșia Gaza. Este o luptă continuă aici și aș îndrăzni să spun faptul că, cel puțin în momentul de față, armata israeliană pare pregătită pentru ordinul pe care îl menționați și voi ceva mai devreme, acela de atac total terestru în Fâșia Gaza.

În urmă cu două zile, oficialii armatei israeliene spuneau că, la momentul în care acest ordin va veni, va fi o lovitură extrem de puternică, din trei părți: de pe uscat, de pe mare și de la sol. Sunt foarte multe mutări de trupe, foarte multe deplasări de tehnică grea, blindate și tancuri pe care le-am văzut repoziționându-se în diferite locuri pe granița cu Gaza. 

Are loc, totodată, o luptă pentru supraviețuire, atât a celor care au plecat din Sderot și s-au refugiat în localități la o distanță mai mare de graniță, cât și a civililor aflați în interior, care încearcă, disperați, să fugă din calea războiului. 

Sunt câteva date importante pe care le-am primit în urmă cu foarte puțin timp de la Ministerul Sănătății din Israel: 330 de persoane grav rănite în atacul din data de 7 octombrie și un total de peste 4.500 de persoane rănite în Israel de la începutul acestui conflict.

Un număr uriaș dacă stăm să privim la ultimii zeci de ani ai acestui conflict între Israel și Hamas", a transmis din Ashdod, Israel, corespondentul Antena 3 CNN, Laurențiu Rădulescu.

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close