Antena 3 CNN Externe Americanii au sărbătorit 234 de ani de la proclamarea independenţei (VIDEO)

Americanii au sărbătorit 234 de ani de la proclamarea independenţei (VIDEO)

Americanii au sărbătorit 234 de ani de la proclamarea independenţei (VIDEO)
05 Iul 2010   •   10:49

Americanii au sărbătorit duminică 234 de ani de la proclamarea independenţei. Ca în fiecare an, ziua de 4 iulie a fost marcată cu mare fast prin parade, concerte în aer liber şi concursuri.

Baloane colorate în culorile drapelului naţional, multe care alegorice, concerte, steguleţe şi atmosferă de sărbătoare. Aşa au sărbătorit ieri americanii Ziua Independenţei.

Atmosferă de petrecere a fost şi la New York, acolo unde, în mod tradiţional, pe 4 iulie se desfăşoară Campionatul Internaţional de mâncat hotdog. 16 candidaţi au luat startul în cea de-a 95-a ediţie a campionatului. Câştigător a fost însă numai unul. Joey Chestnut şi-a adjudecat titlul de campion mondial pentru al patrulea an consecutiv, după ce a "înfulecat" 54 de hotdogi în 10 minute.

Ziua de 4 iulie a fost marcată la Washington D.C. printr-un concert aniversar, unde au fost invitate să cânte vedete ale muzicii pop, country, dar şi Orchestra Simfonică Naţională.

Sărbătoare a fost şi la Casa Albă, unde preşedintele Barack Obama le-a vorbit americanilor despre semnificaţia zilei de 4 iulie.

Şi tot pentru că a fost 4 iulie, jurnaliştii de la CNN au făcut un top 100 al celor mai importante lucruri cu care se pot lăuda americanii. Pe primul loc se află Internetul.  În clasament a intrat şi reţeaua de socializare Facebook, site-ul Youtube sau motorul de căutare Google.

Muntele Rushmore, unde sunt sculptaţi George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt si Abraham Lincoln, adică primii preşedinţi, dar şi Golden Gate, simbolul oraşului San Francisco, au intrat de asemenea în top. În clasament  mai apar genurile muzicale jazz şi rock'n'roll, baseball-ul, sau personajul de desene animate Bugs Bunny.



Foto: examiner.com

Antena 3


×
Subiecte în articol: Ziua Independentei SUA
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close