Antena 3 CNN Externe Amprentarea pe baza mirosului, o nouă modalitate de identificare a persoanelor

Amprentarea pe baza mirosului, o nouă modalitate de identificare a persoanelor

Amprentarea pe baza mirosului, o nouă modalitate de identificare a persoanelor
10 Noi 2008   •   17:43

Fiinţele umane ar putea fi identificate pe baza mirosului specific care, conform oamenilor de ştiinţă, nu poate fi mascat nici măcar de alimentele consumate, relatează The Telegraph citând un studiu lansat de Centrul pentru Senzaţii Chimice Monell din Philadelphia.
Potrivit cercetătorilor, fiecare persoană are un miros specific, asemănător amprentelor de pe degete sau ADN-ului, cu ajutorul căruia s-ar putea crea o bază de date a mirosurilor umane.
Aroma genetică a unui individ nu poate fi mascată complet prin consumarea alimentelor precum usturoi sau chili, cu toate că aparent, alterează, mirosul corpului. În urma unor teste efectuate pe şoareci cercetătorii au descoperit că animalele se recunosc după miros în ciuda alimentaţiei oferite.
Liderul echipei de cercetători de la Centrul pentru Senzaţii Chimice Monell din Philadelphia, Jae Kwak, care a realizat studiul, a spus că este de părere că amprentarea pe bază de miros ar putea avea, în curând, un scop practic.
"Aceste descoperiri indică faptul că amprentele determinate biologic prin intermediul mirosului, precum cele de pe degete, ar putea fi o cale sigură de a identifica indivizi. Se dezvoltă astfel ideea de a inventa dispozitive pentru detectarea mirosului uman", a spus Kwak.
Testele efectuate de cercetători au vizat mostre de urină şi au folosit şoareci - "senzori" pentru detectarea pe bază de miros a celorlalţi şoareci, hrăniţi cu alimente puternic aromatizate.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: miros teste oameni de stiinta cercetatori
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close