Antena 3 CNN Externe Angajaţii unei bănci din Texas nu au mai văzut aşa ceva în viaţa lor. Un bătrân a venit să depună 230 de kilograme de bani. Care era valoarea

Angajaţii unei bănci din Texas nu au mai văzut aşa ceva în viaţa lor. Un bătrân a venit să depună 230 de kilograme de bani. Care era valoarea

Angajaţii unei bănci din Texas nu au mai văzut aşa ceva în viaţa lor. Un bătrân a venit să depună 230 de kilograme de bani. Care era valoarea
de O.P.    |    19 Ian 2015   •   07:19
Funcţionarii unei agenţii bancare din Texas au fost uimiţi când un localnic a venit să depună aproape 230 de kilograme de monede de un cent. Bărbatul, în vârstă de 81 de ani, a pus deoparte bănuţii încă de când era la liceu. El promite să rămână la fel de strângător, deşi nu crede că va apuca să mai adune atât de mulţi.


Când avea 17 ani, veteranul Ira Keys a primit de la tatăl său un sfat preţios.


“Mi-a spus: "Orice ai face, fiule, să pui bani deoparte". Iar când am început, în '52, nu aveam prea mulţi bani, aşa că am început să adun monede de un cent  şi am ţinut-o tot aşa”.


Timp de 65 de ani, Ira a urmat mereu sfatul părintesc. A umplut cu bănuţi o cutie de cafea, apoi încă una şi tot aşa. Acum, când s-au adunat cam multe cutii, s-a gândit că e mai bine să le ducă la bancă. Funcţionarii de aici n-au mai văzut niciodată aşa ceva.




Chiar şi cu maşina de numărat, a durat mai bine de o oră până s-a aflat că bănuţii valorau 816 dolari. Pentru a evita orice eroare, au fost şi cântăriţi: aproape 230 de kilograme. Dar Ira nu are de gând să se oprească aici.


Veteranul are şi un alt proiect: va retrage cele mai strălucitoare monede pentru a împodobi cu ele un paravan pe care are de gând să-l instaleze în casă.

 

×
Subiecte în articol: bani monede
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close