Angela Merkel cere un acord mondial privind protecţia datelor

de G.S.    |    20 Iul 2013   •   14:07
Angela Merkel cere un acord mondial privind protecţia datelor Foto: Agerpres/AP
Cancelarul german Angela Merkel pledează pentru un acord la nivel mondial privind protecţia datelor, într-un interviu acordat unui săptămânal german, în urma unor dezvăluiri despre programul american de supraveghere PRISM, relatează AFP, conform Mediafax.
"Acesta trebuie să fie obiectivul nostru", a răspuns Merkel atunci când a fost întrebată, într-un interviu pentru ediţia de duminică a săptămânalului Welt am Sonntag, dacă este posibil să se încheie un acord privind protecţia datelor de tipul Protocolului de la Kyoto privind schimbările climatice.
"Ar trebui să fim capabili, în secolul XXI, să semnăm acorduri mondiale (...). Dacă aceste comunicaţii digitale ridică în întreaga lume probleme noi, atunci este necesar ca noi să acceptăm această provocare. Germania va participa la un asemenea efort", a continuat ea.
Asupra lui Merkel, aflată în campanie electorală pentru alegerile legislative de la 22 septembrie, sunt exercitate presiuni în urma unor dezvăluiri ale fostului consultant NSA Edward Snowden cu privire la operaţiuni americane de spionaj la nivel mondial.
Într-un interviu acordat sâmbătă postului de televiziune ZDF, ministrul german de Interne Hans-Peter Friedrich a îndemnat Statele Unite să livreze informaţii detaliate despre progarmul PRISM. El a anunţat că experţi din diferite ţări europene şi Statele Unite ar urma să se întâlnească luni şi marţi la Bruxelles cu scopul de a schimba informaţii despre acest subiect.
 

x close