Antena 3 CNN Externe Angela Merkel: Ştergerea datoriilor Greciei ar avea un efect de domino

Angela Merkel: Ştergerea datoriilor Greciei ar avea un efect de domino

Angela Merkel: Ştergerea datoriilor Greciei ar avea un efect de domino
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
25 Aug 2013   •   14:16
Cancelarul federal german Angela Merkel este de părere că, în situaţia în care creditorii internaţionali ar accepta o a doua ştergere parţială a datoriei de stat a Greciei, acest lucru ar înrăutăţi situaţia din zona euro. 'Atenţionez în mod insistent în legătură cu ştergerea datoriilor Greciei', a declarat Merkel într-un interviu acordat revistei Focus, fragmente din care au fost date publicităţii duminică, informează Itar-Tass, conform Agerpres.
 
Potrivit lui Merkel, o nouă ştergere parţială a datoriilor Greciei 'ar provoca un efect de domino', care ar constitui cauza unei neîncrederi crescânde în zona euro. Ca urmare a acestui lucru, 'deschiderea investitorilor privaţi pentru investiţii ar tinde din nou spre zero', a atenţionat cancelarul federal al Germaniei. 
 
După cum a anunţat, într-un interviu acordat ediţiei duminicale Welt am Sonntag, comisarul european pentru energie Gunter Oettinger, Greciei ar putea să-i fie alocat 'un mic ajutor', de cel puţin 10 miliarde de euro. Mijloacele din acest al treilea pachet de ajutor ar putea fi transferate treptat spre Atena în perioada 2014-2016. 'După cum s-a estimat anterior, vom discuta acest lucru în 2014', a spus Oettinger. 
 
La rândul său, germanul Jorg Asmussen, membru al consiliului administrativ al Băncii Centrale Europene /BCE/, este de părere că speculaţiile pe tema reducerii datoriilor Greciei are efect de distragere de la subiect şi nu contribuie la ameliorarea situaţiei din zona euro. 'Asemenea discuţii distrag atenţia /Atenei/ de la ce trebuie făcut pentru consolidarea bugetului şi creşterii economice în cadrul programului în vigoare', a spus Asmussen.
 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close