Antena 3 CNN Externe Animalele de companie, abandonate pe insula La Palma, între râurile de lavă. Sunt hrănite cu ajutorul dronelor

Animalele de companie, abandonate pe insula La Palma, între râurile de lavă. Sunt hrănite cu ajutorul dronelor

Mii de oameni au fost nevoiți să evacueze zonele afectate de erupția vulcanului La Cumbre Vieja, de pe insula La Palma. Aceștia au lăsat în urmă tot ce aveau, inclusiv animalele de companie.

Animalele de companie, abandonate pe insula La Palma, între râurile de lavă. Sunt hrănite cu ajutorul dronelor
Sursa foto: Twitter/ The Times
de Cerasela Stafie    |    13 Oct 2021   •   16:17

Câinii și pisicile rămase captive pe insula afectată de erupțiile vulcanului sunt hrănite cu ajutorul dronelor. 

Această situație durează deja de cinci zile, fiind semnalată tot după ce o dronă a reușit să se apropie de insulă. Din cauza temperaturilor extrem de ridicate este imposibil accesul pe uscat în locul unde se află patrupedele. Elicopterele nu se pot apropia din cauza exploziilor intense ale vulcanului.

Adăpostul pentru animale UPA LA Palma urmărește îndeaproape evoluția operațiunii de hrănire a animalelor. Reprezentanții acestuia au transmis că, deocamdată, ”este singura modalitate de a ține în viață necuvântătoarele până când vor putea fi luate de acolo”, scrie Larazon.

Autoritățile guvernamentale de pe insulă au transmis că două companii le-au dat o mână de ajutor în acest demers. Ticom Soluciones şi operatorul turistic Volcanic Life au venit în sprijinul administrației și au primit mulțumiri din partea reprezentanților acesteia.

Ministrul securității și urgențelor, Nieves Rosa Arroyo, a apreciat activitatea celor două, care ”s-au pus în mod altruist la dispoziție și a căror muncă a fost fundamentală în localizarea și îngrijirea animalelor”. Acestea au primit sfaturi și din partea veterinarilor, pentru a alege cea mai adecvată alimentație și aportul de apă necesar în acest tip de situație.

Vulcanul La Cumbre Vieja a început să erupă la data de 19 septembrie. Până în prezent, în jur de 6.000 de persoane au fost forțate să-și părăsească locuințele, aproximativ 1.100 de clădiri au fost distruse de lavă și 600 de hectare de teren au fost afectate.

Specialiștii nu au putut estima cât timp va continua să erupă. Aceștia au transmis că această situație se poate întinde pe mai multe săptămâni sau chiar luni.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close