x close

Anunț important al ONU: Crime de război în Siria ale regimului de la putere

28 Sep 2016   •   19:40
Anunț important al ONU: Crime de război în Siria ale regimului de la putere

Atacurile asupra spitatelor din Alep (nordul Siriei) sunt 'crime de război', a declarat miercuri secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, ca reacţie la bombardamentele asupra celor mai mari două spitale din partea controlată de rebeli a oraşului, relatează AFP, Reuters şi DPA. 

'Este mai rău decât într-un abator', a declarat Ban Ki-moon în Consiliul de Securitate al ONU, menţionând cazuri de 'persoane cu membre smulse' şi 'copii care suferă groaznic fără încetare'. 

'Cei care folosesc arme din ce în ce mai distructive, ştiu exact ce fac: ei comit crime de război', a mai spus el. 

'Acesta este un război împotriva angajaţilor din domeniul sănătăţii din Siria', a estimat el, reamintind că dreptul internaţional prevede protejarea personalului medical şi a unităţilor medicale. 'Atacurile deliberate împotriva spitatelor sunt crime de război', a insistat el. 

Cele mai mari două spitale din partea rebelă a oraşului Alep au fost ţinta bombardamentelor care, potrivit ONG-urilor şi locuitorilor, reprezintă atacuri deliberate ale regimului sirian şi ale aliatului său rus pentru a distruge infrastructura din această parte a oraşului. 

Ban Ki-moon a reamintit că membrii Consiliului de Securiate au adoptat în luna mai o rezoluţie privind protecţia personalului şi a unităţilor medicale în conflictele armate, însă, de atunci, atacurile în Siria şi Yemen au continuat. 

'În Siria, măcelul continuă şi nimeni nu este cruţat', a mai spus el. 'Lumea i-a abandonat, noi i-am abandonat', a spus el referindu-se la civilii sirieni. 'Trebuie să acţionăm şi să-i tragem la răspundere pe cei responsabili', a adăugat el.

Citeşte mai multe despre:

ONU Ban Ki-moon razboi in siria Siria crime de razboi
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati