Antena 3 CNN Externe Anunț al Ministerului român de Externe după tragedia feroviară din Grecia | Salvatorii au găsit cadavre carbonizate

Anunț al Ministerului român de Externe după tragedia feroviară din Grecia | Salvatorii au găsit cadavre carbonizate

Ministerul de Externe de la București a făcut precizări după tragedia feroviară din Grecia, soldată cu zeci de morți.

Anunț al Ministerului român de Externe după tragedia feroviară din Grecia | Salvatorii au găsit cadavre carbonizate
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Mar 2023   •   17:30

Un tren de călători cu 350 de pasageri s-a ciocnit cu un marfar aflat pe aceeași linie, la Tempe, miercuri dimineața.

În urma impactului, vagoanele au luat foc. Cel puțin 40 de oameni au murit și alte câteva zeci de persoane au fost rănite.

Autoritățile elene au decretat trei zile de doliu național.

Premierul grec Kiriakos Mițotakis s-a deplasat la locul tragediei și a promis că vinovații vor fi identificați.

Citește și: Ministrul Transporturilor din Grecia și-a dat demisia după tragedia feroviară soldată cu zeci de morți | Un șef de gară a fost arestat

"Președintele de sindicat al Căilor Feroviare din Grecia a declarat că nu există un sistem digital al rețelei de căi ferate naționale și că au fost făcute sesizări de mult timp cu privire la acest aspect, însă nu s-au luat măsuri. Șeful de gară din Larissa a fost indicat de autorități drept vinovat pentru accident și a fost acuzat de ucidere și vătămare corporală din culpă, fiind întocmit un dosar penal pe numele lui.

El ar fi declarat că, înainte de accident, a apăsat butonul care comanda schimbarea liniei. Informații de ultimă oră arată că echipele de căutare și salvare au găsit mai multe cadavre carbonizate încă neidentificate. Miercuri după-amiază, presa elenă a relatat că numărul morților a ajuns la 40.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Se pare însă că sub vagoanele împrăștiate de forța impactului s-ar mai afla persoane de pe lista celor date dispărute.Trenul de călători care s-a ciocnit cu mărfarul aflat pe aceeași linie era plin cu studenți care se întorceau dintr-o mini-vacanță de trei zile.

Informațiile de până în prezent nu indică faptul că printre victime s-ar afla cetățeni români. Însă mai sunt 20 de persoane care încă nu au fost găsite din totalul celor 350 de pasageri care s-ar fi aflat în tren. La fața locului haosul este total iar rudele pasagerilor s-au deplasat la spitalul din Larissa pentru informații", a relatat Veronica Todor, corespondentul Antena 3 CNN în Grecia.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close