Anunţul făcut de Germania care priveşte DIRECT România: "Am lansat deja o ANCHETĂ"

de O.P.    |    04 Dec 2014   •   08:01
Anunţul făcut de Germania care priveşte DIRECT România: "Am lansat deja o ANCHETĂ"

Airbus Defence and Space a lansat o anchetă internă în urma unor suspiciuni de corupţie vizând contracte încheiate cu Arabia Saudită şi România, a anunţat un purtător de cuvânt miercuri, confrmând că au fost efectuate percheziţii în Germania la solicitarea Parchetului din Munchen, relatează AFP.

"Am lansat o anchetă internă", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al societăţii - filiala cu sediul în Germania a Airbus Group. El a confirmat efectuarea mai multor percheziţii în Germania, în octombrie, dezvăluite marţi de presa germană.

"Airbus doreşte să coopereze deplin cu autorităţile", a ajutat el.

Suspiciuni de corupţie vizează contracte încheiate cu Arabia Saudită şi România, a confirmat pentru AFP Parchetul din Munchen.

"Mai puţin de zece persoane sunt vizate de anchetă", a precizat el, fără să confirme valoarea contractelor incriminate, evaluată la trei miliarde de euro de către presa germană.

Documente confiscate "urmează acum să fie examinate", a anunţat un purtător de cuvânt al parchetului, care nu a fost în măsură să evalueze durata acestui proces.

Divizia pentru Apărare a Airbus Group, care se numea pe atunci EADS, a obţinut în 2009 un contract în valoare de aproximativ două miliarde de euro cu Arabia Saudită pentru a-i furniza grilaje de protecţie şi tehnică de supraveghere ultramodernă pentru cei aproximativ 9.000 de kilometri de frontieră, scrie în ediţia de miercuri cotidianul Süddeutsche Zeitung.


x close