Antena 3 CNN Externe Anunţul îngrijorător făcut de israelieni. Iranul "este mai aproape ca niciodată" să obţină bomba atomică

Anunţul îngrijorător făcut de israelieni. Iranul "este mai aproape ca niciodată" să obţină bomba atomică

Anunţul îngrijorător făcut de israelieni. Iranul "este mai aproape ca niciodată" să obţină bomba atomică
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
22 Feb 2013   •   09:59

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a anunţat că Teheranul a început să instaleze centrifuge mai moderne la una dintre instalaţiile sale nucleare. În acest context, Israelul a afirmat că Iranul "este mai aproape ca niciodată" să obţină bomba atomică.

Potrivit AFP, biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu a calificat ca "grav" raportul AIEA, subliniind că Iranul este "în prezent mai aproape ca niciodată de obţinerea de material îmbogăţit pentru o bombă atomică".

Raportul "demonstrează că Iranul continuă să avanseze rapid către linia roşie pe care premierul a trasat-o în cursul discursului susţinut la ONU", se arată în comunicat.

Acest subiect va fi "primul" pe care Netanyahu îl va aborda cu preşedintele american Barack Obama, aşteptat în Israel în martie, potrivit comunicatului.

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică a anunţat joi că Iranul a început, în prima parte a lui februarie, să instaleze centrifuge mai moderne la instalaţia sa de la îmbogăţire a uraniului, la Natanz.

Iran se află în conflict cu marile puteri din cauza îmbogăţirii uraniului. Marile puteri suspectează statul iranian că vrea să îmbogăţească uraniu până la un nivel de 90%, nivel necesar fabricării bombei atomice. Acest lucru este dezminţit de către autorităţile iraniene.



 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close