Antena 3 CNN Externe Aproape un milion de americani sunt în beznă de Ziua Independenţei. Mai multe festivităţi au fost anulate

Aproape un milion de americani sunt în beznă de Ziua Independenţei. Mai multe festivităţi au fost anulate

Aproape un milion de americani sunt în beznă de Ziua Independenţei. Mai multe festivităţi au fost anulate
05 Iul 2012   •   12:34

Aproape un milion de americani sărbătoreau Ziua Independenţei fără curent electric, în timp ce companiile furnizoare lucrau la refacerea liniilor de înaltă tensiune avariate de furtunile ce au afectat estul Statelor Unite săptămâna trecută, informează  BBC News Online.
   
Fără aer condiţionat şi frigidere, canicula a fost şi mai apăsătoare pentru americani, iar unele oraşe au anulat spectacolele de focuri de artificii de Ziua Naţională, întrucât echipele de pompieri şi poliţia acţionează în continuare în vederea remedierii defecţiunilor provocate de furtuni.
   
Majoritatea pagubelor au fost atribuite unui fenomen meteorologic numit "derecho", caracterizat de rafale de vând de forţa unui uragan, urmate de trăsnete, care au provocat căderea unor copaci pe linii de tensiune, lăsând trei milioane de oameni fără energie electrică.
   
Canicula care a continuat, însă, după furtună, a provocat moartea a 24 de persoane în şapte state, două decese noi înregistrându-se miercuri.
   
Serviciul Naţional de Meteorologie a emis o avertizare de temperaturi extreme (care ar putea ajunge la 41 de grade Celsius în unele zone) în statele Ohio, Kentucky, Minnesota, Wisconsin, Missouri, Nebraska, Iowa, South Dakota, Illinois, Michigan, Indiana, New Jersey, Pennsylvania şi Delaware.
   
În oraşul Rockville şi în Gaithersburg din Maryland, autorităţile au anulat focurile de artificii, iar în West Virginia şi Colorado localnicii au fost sfătuiţi să nu organizeze focuri de artificii acasă, din cauza riscului de incendiu.
  

×
Subiecte în articol: Ziua Independentei curent electric
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close