Antena 3 CNN Externe Arabia Saudită va acorda un miliard dolari pentru reconstrucţia Gaza

Arabia Saudită va acorda un miliard dolari pentru reconstrucţia Gaza

Arabia Saudită va acorda un miliard dolari pentru reconstrucţia Gaza
Sursa foto: conflict Gaza
20 Ian 2009   •   19:29

Arabia Saudită va dona un miliard de dolari pentru reconstruirea Fâşiei Gaza după operaţiunile militare de trei săptămâni ale Israelului.
?Anunţ în numele fraţilor voştri din Arabia Saudită că regatul va oferi un miliard de dolari drept contribuţie conform unui program propus de acest summit pentru reconstrucţia Gaza?, a precizat regele Abdullah la summitul economic al Ligii Arabe din Kuwait.
Reprezentantul Kuweitului, şeicul Sabah al-Ahmad al-Sabah a deschis întâlnirea anunţând un ajutor de 34 de milioane de dolari pentru UNRWA, agenţia ONU ce se ocupă de refugiaţii palestinieni.
Estimările arată pagube de circa 1,5 miliarde dolari în Fâşia Gaza după asalturile terestre şi atacurile aeriene ale Israelului.
Discuţiile de la forum, stabilit în urmă cu doi ani de Kuweit şi Egipt, ce adună peste 20 de state arabe, s-au concentrat pe situaţia din Gaza, dar şi pe situaţia politică şi economică din Orientul Mijlociu.
Israel a început duminică să retragă trupe din Fâşia Gaza, la peste 3 săptămâni după startul asaltului asupra enclavei palestiene ce adăposteşte 1,5 milioane persoane.
Antena3.ro

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close