Antena 3 CNN Externe Argentina: Bancă jefuită de Revelion, printr-un tunel subteran

Argentina: Bancă jefuită de Revelion, printr-un tunel subteran

Argentina: Bancă jefuită de Revelion, printr-un tunel subteran
Sursa foto: Foto: Videonews
05 Ian 2011   •   16:33

O bancă din capitala Argentinei a fost jefuită, chiar de anul nou, de o bandă de hoţi foarte îndrăzneţi. Jefuitorii au săpat un tunel subteran care i-a dus în subsolul instituţiei, unde, în timp ce toată lumea petrecea Revelionul, au spart casetele cu valori închiriate de clienţi. Poliţia spune că pagubele se ridică la mai multe milioane de dolari.

Jefuitorii şi-au pregătit acţiunea încă din vară. Au închiriat o prăvălie din apropierea băncii şi au început să sape. Tunelul era luminat electric şi avea chiar şi sistem de ventilaţie. Vestea jafului i-a revoltat pe cei care închiriaseră casete cu valori, mai ales că banca nu i-a anunţat că au fost sparte.

În timp ce criminaliştii încercau să-şi facă datoria, în faţa băncii a început o răscoală în toată legea. Clienţii furioşi au blocat traficul auto, pentru a obliga conducerea instituţiei să le dea informaţii complete. Cei mai disperaţi au ajuns să-i suspecteze chiar şi pe poliţişti.

După criza financiară din 2001, mulţi argentinieni s-au obişnuit să-şi plaseze economiile în aur, bijuterii sau alte valori, depuse în casete la bănci.

 

×
Subiecte în articol: noaptea de Revelion
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close